Cloudproviders

Cloud SourcingGiarte is de afgelopen jaren steeds vaker gevraagd om bij te dragen aan duiding en transparantie over de ondoorzichtige wereld van cloud-IT. Uitbesteders van IT zijn op zoek naar heldere en vergelijkbare informatie over de markt, de leveranciers en hun diensten. Voor de vraagzijde van de markt is het uiterst lastig om het aanbod van de verschillende providers te vergelijken: aan de buitenkant lijkt het allemaal hetzelfde. Veelgebruikte termen als hybrid, private, broker en orkestratie kriskras door elkaar gebruikt worden en proposities zijn overgoten met zoete marketingsausjes. Hoe ontdek je snel de relevante verschillen tussen een clouddienst van een Nederlandse serviceprovider en bijvoorbeeld Amazon Web Services? Wie doet zaken met wie, welke keuzen hebben serviceproviders zelf gemaakt en hoe gaan zij om met de veelheid aan nieuwe technologieën?

Op deze website kun je de profielen van alle cloudproviders bekijken. Deze profielen zijn tot stand gekomen in samenwerking met de cloudproviders. Voor meer informatie over de manier waarop deze informatie is verkregen, kijk dan op de pagina: Onderzoeksopzet Cloud Sourcing.

Op basis van een uitgebreide marktconsultatie heeft Giarte een model voor clouddienstverlening gedefinieerd waarmee alle mogelijke typen clouddiensten en -producten kunnen worden gecategoriseerd. Wij adviseren om tijdens het bekijken van deze profielen ook de “Handleiding profielen” te raadplegen.

Bekijk hier de profielen van de cloudproviders.