Accenture

Enterprise Cloud IT Services

Managed Cloud Services

Cloud Enabled Managed Service Provider (CEMSP)
Cloud Orchestrator and Aggregator (COA)
Cloud Application Integrator (CAI)
Managed IaaS

Public Cloud Services (proprietary)

SaaS
PaaS
IaaS

Cloud Capabilities

cloud (NIST)
  

 

Portal/Self Service
Broad Network Access
Resource Pooling
Rapid Elasticity
Measured Service

Wel van toepassing

 

Niet van toepassing

Accenture ondersteunt bedrijven bij de grootste uitdagingen met diensten op het vlak van strategie, advies, digitale transformatie, technologie en operations. Accenture is thuis in meer dan 40 sectoren. Accenture stelt een toonaangevende dienstverlener te zijn op het gebied van cloud in al haar vormen. Met het Accenture Cloud Platform integreert het bedrijf publieke clouddiensten (bijv. SaaS, PaaS, CaaS en IaaS) van derden met de bestaande IT-omgeving van de klant. Daarnaast levert Accenture cloudtransformatiediensten zoals geïndustrialiseerde applicatie-migratie naar de cloud, cloud security en ondersteuning bij het herinrichten van processen en/of de IT-organisatie.

Bij clouddienstverlening denkt Accenture niet primair aan technologie, maar vooral aan ‘management of change’. Volgens Accenture ligt de belangrijkste verandering van de digitale transformatie aan de kant van de mens. In de digitale toekomst zijn bedrijfsprocessen dynamischer en dat heeft impact op de manier waarop mensen hun werk doen. Zij krijgen te maken met nieuwe technologie zoals robotics, Artificial Intelligence, data-analytics en het Internet of Things; systemen worden steeds meer onderling verbonden hetgeen een veelheid aan interfaces en systemen oplevert. Daarnaast worden nieuwe werkvormen omarmd. Agile transformatie betekent echter niet dat medewerkers automatisch empowered zijn. Kort-cyclisch werken vraagt bijvoorbeeld om andere skills en aangepaste processen en nieuwe benaderingen op het vlak van HR en people management – denk aan performance management of incentive schema’s.

In iedere markt en voor vrijwel alle functies geldt dat menselijke taken binnen organisaties de komende jaren gaan veranderen. Welke activiteiten worden op termijn bijvoorbeeld vervangen door kunstmatige intelligentie? Om te voorkomen dat je overmorgen wordt ingehaald door je concurrenten, moet je als organisatie daar nu al over nadenken. Wat Accenture betreft is digitale transformatie onlosmakelijk verbonden met de workforce transformation. Daarom is workforce transformation een belangrijk thema voor de komende jaren, iets waar de teams van Accenture nadrukkelijk op zijn ingericht om klanten in te begeleiden.

Daarnaast speelt cyber security een belangrijke rol. Wat Accenture betreft is juist hierbij domeinkennis van grote waarde: om goed de risico’s en bedreigingen te kunnen mitigeren dien je de value chain van de klant goed te begrijpen. De securityoplossingen van Accenture maken daarom integraal onderdeel uit van het Accenture cloudplatform.

 

HET AANPAKKEN VAN LEGACY

Towergate, een Britse bemiddelaar in ruim 200 verschillende soorten verzekeringen waar meer dan 4.000 mensen werken, is een product van verschillende fusies en overnames. Sinds 1997 heeft het bedrijf meer dan 300 gespecialiseerde verzekeringsbedrijven overgenomen, waarvan sommige onderdelen al meer dan 100 jaar bestaan. Door gebrek aan integratie van al deze onderdelen was het IT-landschap van Towergate – met inbegrip van de hardware van eindgebruikers – verouderd, versnipperd en zeer complex geworden.

Om de schaalbaarheid en wendbaarheid van de organisatie te vergroten werd besloten om haar organisatie waar nodig 180 graden te draaien en de applicatierationalisatie en cloudmigratie in één keer door te voeren. Met deze gecombineerde aanpak wilde Towergate ten opzichte van de concurrentie een me-too strategie vermijden en juist een extra inhaalslag maken om een koppositie te verwerven. Accenture in samenwerking met IT-partners Avenade en Microsoft heeft in twaalf maanden tijd een zeer omvangrijk vernieuwingsproces door gevoerd voor datacenters, hosting, netwerken, telefonie, werkplek en helpdesk. Die korte doorlooptijd was extra bijzonder, gezien de mate van regulering waar de financiële sector mee te maken heeft. Het serverpark werd meer dan gehalveerd in de Azure-cloud. Verder werd het aantal applicaties teruggebracht naar één tiende van het origineel aantal applicaties. Met de invoering van nieuwe hardware voor eindgebruikers en de migratie naar Windows 10, Microsoft OneDrive en Citrix XenApp zijn de mogelijkheden tot samenwerken uitgebreid – denk aan online collaboration en het delen van data – waardoor de productiviteit van medewerkers omhoog is gegaan en de organisatie beter in staat is de klant te bedienen. De operatie, die binnen de beschikbare tijd en binnen budget is gerealiseerd, heeft tot een jaarlijkse kostenbesparing van 25 procent geleid.

 

Aanvullende informatie

Technologie- en platformpartners o.a. Naast allianties met Microsoft, Oracle, Salesforce en SAP heeft Accenture meer dan 150 strategische allianties, o.a. met Automation Anywhere, Blue Prism, IPsoft, Pega, Workday & ServiceNow.
API Accenture beschikt over verschillende APIs voor het creëren, beheren, beveiligen en analyseren van cloud-omgevingen.
EU Data Control
Compliancy standaarden en richtlijnen ISO 9001, ISO 14001, ISO 20000, ISO 27001, ISAE 3402/SOC1, SOC2, CMMI Level 5, OHSAS 18001
Locatie datacenter(s) o.a. 48 datacenters wereldwijd, waaronder in Madrid (ES), Hof (DE), Londen (UK) en Parijs (FR)
Aantal medewerkers Nederland: 2679 - Global: 442000
Cloud-ontwikkelcapaciteit: onbekend
Omzet 2017 Global: 34.9 mld. USD
Aandeel uit clouddiensten: onbekend
Sectoren Accenture geeft aan in alle sectoren vertegenwoordigd te zijn
  Bekijk het profiel van Accenture op de Giarte ITX Monitor Website