Axians

Enterprise Cloud IT Services

Managed Cloud Services

Cloud Enabled Managed Service Provider (CEMSP)
Cloud Orchestrator and Aggregator (COA)
Cloud Application Integrator (CAI)
Managed IaaS

Public Cloud Services (proprietary)

SaaS
PaaS
IaaS

Cloud Capabilities

cloud (NIST)
  

 

Portal/Self Service
Broad Network Access
Resource Pooling
Rapid Elasticity
Measured Service

Wel van toepassing

 

Niet van toepassing

Axians is het merk van VINCI Energies voor ICToplossingen en -diensten. Axians ondersteunt haar klanten – private bedrijven, publieke organisaties, overheidsinstanties, operators en serviceproviders – in het gehele proces van hun ICT-projecten met een breed portfolio aan oplossingen: cloud en managed IT-diensten, datasystemen en datacenters, netwerkinfrastructuren en oplossingen voor samenwerken en communiceren. VINCI Energies opereert met 65.000 medewerkers in 50 landen, waaronder 30 landen buiten Europa.

VINCI Energies werkt mee aan een connected world met smart cities en smart industries, verbonden in en aangestuurd vanuit de cloud. Axians is vooral actief in West-Europa, met in Nederland negen vestigingen. Door de internationale opzet is Axians in staat grensoverschrijdende projecten te begeleiden.

De projectorganisatie van Axians heeft veel ervaring in het bouwen van private clouds, al dan niet ingebed in reeds bestaande on-premise infrastructuur. De laatste jaren verbindt Axians ook vaak een public cloud aan deze omgeving, waardoor het aanbod hybride wordt.

Axians beschikt sinds enkele jaren over een eigen private cloud en heeft datacenters op diverse locaties in Europa. Het bedrijf heeft een team van developers voor de ontwikkeling van middleware die nodig is bij integraties van, en koppelingen tussen applicaties. Een andere dienst is Unified Communications-as-a-Service, een platform dat voorziet in telefonie, messaging tools en desktop sharing. Deze dienst is in Nederland ontwikkeld, maar wordt internationaal ingezet. Daarnaast biedt Axians de Elastic Workspace aan, een online werkplek die zowel op kantoor als mobiel toegankelijk is. Via één single sign-on beschikt de individuele gebruiker over applicaties en data die toegespitst zijn op functie en rol in de organisatie.

Tweederde van zijn cloudomzet realiseert Axians in de publieke sector, de rest komt van private bedrijven. Het doel is om deze verhouding naar fifty-fifty te brengen. Met name in het onderwijs (ROC’s) zijn SaaS-oplossingen aan een opmars bezig; in de gezondheidszorg is die beweging wat langzamer. Veel instellingen uit onderwijs en overheid gaan stapsgewijs over van on-premise systemen naar een hybride opzet.

Voorbeelden van opdrachtgevers die Axians heeft voorzien van een on-premise private cloud zijn de gemeente Utrecht en Royal IHC, een gespecialiseerde scheepsbouwer die vanuit Merwede wereldwijd actief is. Daarnaast zijn er opdrachtgevers die gebruik maken van de Axians Cloud, die fungeert als multi-tenant infrastructural serviceplatform. Universiteit Utrecht maakt gebruik van dat platform en biedt zijn medewerkers een online werkplek. PSV heeft het werkplekbeheer volledig aan Axians uitbesteed.

Contactcenters in de cloud
Cloudtechnologie is van belang voor bedrijven die contact hebben met hun klanten via telefoon, webselfservice, e-mail, messaging apps of social media. Dat domein is de afgelopen jaren enorm data-intensief geworden, wat aanleiding was voor Axians om samen met Customer Interaction Group een dienst op de markt te brengen onder het label ACX. Dit is een multichannel klantcontact-platform op basis van cloudtechnologie, waardoor het gebruik snel op- en afgeschaald kan worden. Dat is van belang voor acties en campagnes, maar bijvoorbeeld ook bij product recalls, grootschalige storingen of andere pieken in klantcontact. Daarnaast is ACX gemakkelijk te koppelen aan en te integreren met andere klantcontact-gerelateerde systemen (CRM, WFM, ERP), hetgeen van groot belang is voor bedrijven met een grootschalige front office. Tot slot hebben deze front offices te maken met snelle ontwikkelingen in customer experience – denk aan de noodzaak om snel in te spelen op nieuwe communicatiekanalen zoals WhatsApp.

Aanvullende informatie

Technologie- en platformpartners o.a. Amazon Web Services, Microsoft Azure, Office 365, VMware, Cisco, Bluemix
API AxiansCloud is gebouwd op VMware Cloud Director en maakt daardoor API intergratie mogelijk met verschillende beheer- en cloudoplossingen.
EU Data Control
Compliancy standaarden en richtlijnen ISO/IEC 27001, ISO 9001, ISO 20000-1, ISO 14001
Locatie datacenter(s) o.a. Aalsmeer, Eindhoven en Groenekan
Aantal medewerkers Nederland: 1.000 - Global: 9.000
Cloud-ontwikkelcapaciteit: 25 FTE
Omzet 2017 Nederland: 200 mln. EUR - Global: 2,0 mld. EUR
Aandeel uit clouddiensten: 7%
Sectoren Axians geeft aan in alle sectoren vertegenwoordigd te zijn
  Bekijk het profiel van Axians op de Giarte ITX Monitor Website