BT Global Services

BT Global Services

Enterprise Cloud IT Services

Managed Cloud Services

Cloud Enabled Managed Service Provider (CEMSP)
Cloud Orchestrator and Aggregator (COA)
Cloud Application Integrator (CAI)
Managed IaaS

Public Cloud Services (proprietary)

SaaS
PaaS
IaaS

Cloud Capabilities

cloud (NIST)
  

 

Portal/Self Service
Broad Network Access
Resource Pooling
Rapid Elasticity
Measured Service

Wel van toepassing

 

Niet van toepassing

Vanuit vestigingen in Amsterdam, Brussel en Luxemburg bedient BT Global Services opdrachtgevers in de Benelux. De Benelux organisatie is onderdeel van BT Global Services en bedient zijn grootzakelijke en internationaal opererende klanten met een uitgebreid portfolio van netwerk- en ICT-diensten.

De kerncompetenties van BT richten zich op datacenters en cloud (BT Compute); unified communications, collaboration en mobiliteit (BT One); beveiliging (BT Assure), contactcenteroplossingen (BT Contact) en netwerkdiensten (BT Connect – een eigen netwerk dat 198 landen en regio’s bestrijkt). BT Advise levert daarbij advies, integratie, detachering en managed services via wereldwijde kenniscentra. In de Benelux telt BT Advise zo’n 450 consultants.

Meer en meer organisaties bewegen zich naar ‘de cloud’. Cloudtechnologie biedt niet alleen meer mogelijkheden maar ook meer keuze dan ooit, waarbij steeds vaker en meer gespecialiseerde diensten worden afgenomen bij een keur aan leveranciers. Die veelheid van clouddiensten vraagt om integratie en orkestratie. Het is om die reden dat BT de ‘Cloud of Clouds’ heeft ontwikkeld: het technologieplatform waar toepassingen en de verschillende cloudomgevingen van partners, de klant zelf en van BT kunnen worden ondergebracht en gemanaged als één (hybride) geheel vanuit één omgeving.

Denk bij de partners in dit cloud-ecosysteem aan Microsoft Azure, Cisco, Amazon Web Services, Salesforce, HPE, SAP en vele andere. Met de Cloud of Clouds biedt BT zijn klanten flexibiliteit en keuze, waarbij de integratie tussen de verschillende oplossingen vooraf al geregeld is. Met Cloud of Clouds wordt niet alleen innovatie ontsloten – bijvoorbeeld via de ‘App store’ waar klanten en partners applicaties kunnen ontwikkelen en beschikbaar stellen aan derden. Het platform reduceert ook de complexiteit van cloud: zowel vanuit een technisch als beheerperspectief. Het platform faciliteert de orkestratie van clouddiensten zodat bedrijven een gebalanceerde cloudomgeving kunnen samenstellen.

Vanuit meer dan twintig cloud-enabled datacenters wereldwijd, waarvan drie in de Benelux levert BT Compute private en publieke IaaS-diensten. BT One levert SaaS-oplossingen voor unified communications zoals BT One Cloud Skype for Business, BT One Cloud Contact voor contactcenterdiensten en BT Dolby Meet-Me voor (video)conferencing. Naast BT’s eigen diensten kunnen ook de datacenters van de klant en die van derden aangesloten worden op het platform.

BT heeft een zestal onderzoeks- en ontwikkelcentra en veertienduizend onderzoekers en ontwikkelaars aan het werk. BT investeerde de afgelopen vijf jaar ruim vijf miljard euro in R&D. Dat maakt het bedrijf een partner in innovatie die meeloopt in de voorhoede. De R&D van BT is vooral gericht op drie gebieden: het internet of things (met smart cities en de connected car als voorbeelden); digitalisering (met omnichannel, communication en collaboration als speerpunten) en tot slot de verdere ontwikkeling van cloudtechnologie en netwerken zelf.

Bekende klanten van BT zijn Philips, ProRail, CEVA, Nutreco en Unilever. BT bedient ook opdrachtgevers die zeer specifieke eisen stellen aan informatiemanagement en security, zoals de NAVO en de Europese Commissie. BT is bovendien vertegenwoordigd in de bancaire wereld, met klanten als KBC, RBS en VISA, en in de farmaceutica en life sciences bij opdrachtgevers als Novartis en Sanquin.

Cloud for Life Sciences
Cloud for Life Sciences is een digitaal ecosysteem dat als researchnetwerk onderdak biedt aan het werk van onderzoekers in (bio)farma en life sciences. Het geeft hen de mogelijkheid om in een zeer beveiligde omgeving data te delen en samen te werken. BT werkte al met ‘s werelds vier grootste farma-concerns en weet dat veel research uitbesteed of ingekocht wordt. Voor deze organisaties heeft een platform voor ‘collaborative R&D’ grote toegevoegde waarde, zeker als zo’n cloud een veilige omgeving biedt voor alle deelnemers en het tevens als lanceerbasis kan dienen voor nieuw ontwikkelde applicaties. Sinds de start in 2012 is via deze R&D-cloud een enorme hoeveelheid aan historische onderzoeksdata toegankelijk gemaakt.

Aanvullende informatie

Technologie- en platformpartners o.a. Amazon Web Services, Microsoft Azure, Office 365, Cloud Foundry, VMware, EMC, HPE Helion, Cisco, SalesForce, Oracle, Citrix CloudPlatform, NetApp
API Het monitoren en beheren van de afgenomen clouddiensten is mogelijk via BT’s Compute Management System web portal en via een open API.
EU Data Control
Compliancy standaarden en richtlijnen ISO/IEC 27001, ISO 9001, ISAE 3402/SOC1, SOC2, ISO 14001, ISO 20000, NEN 4400
Locatie datacenter(s) o.a. Rotterdam, Amsterdam en Nieuwegein
(47 datacenters wereldwijd)
Aantal medewerkers Benelux: 900 - Global: 17.000
Cloud-ontwikkelcapaciteit: onbekend
Omzet FY 2017/2018 Global: 5,0 mld. GBP
Aandeel uit clouddiensten: onbekend
Sectoren BT Global Services geeft aan in alle sectoren vertegenwoordigd te zijn