Cegeka

Enterprise Cloud IT Services

Managed Cloud Services

Cloud Enabled Managed Service Provider (CEMSP)
Cloud Orchestrator and Aggregator (COA)
Cloud Application Integrator (CAI)
Managed IaaS

Public Cloud Services (proprietary)

SaaS
PaaS
IaaS

Cloud Capabilities

cloud (NIST)
  

 

Portal/Self Service
Broad Network Access
Resource Pooling
Rapid Elasticity
Measured Service

Wel van toepassing

 

Niet van toepassing

Het van origine Belgische Cegeka is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een IT-dienstverlener van Europees formaat. Cegeka stelt zich te onderscheiden als IT-partner met een sterke focus op klanttevredenheid en proactiviteit. De organisatie telt, door een combinatie van organische groei en overnames, vierduizend medewerkers in negen landen. In Nederland heeft Cegeka twee vestigingen en zo’n vijfhonderd medewerkers.

Cegeka biedt een breed palet aan diensten op het gebied van onder meer infrastructuur, applicatieontwikkeling en -beheer en end user management. Op deze manier stelt Cegeka haar klanten te ontzorgen en wordt er bandbreedte gecreëerd voor innovatie van de business. Onder het motto “van dichtbij meemaken” werkt Cegeka nauw samen met CIO’s om IT-oplossingen en diensten te vernieuwen.

Drie belangrijke thema’s op de agenda voor het komende jaar zijn ‘Workplace fit for future’, ‘Trusted Cloud’ en ‘DevOps’. Onder het label ‘Workplace fit for future’ presenteert het bedrijf een complete werkplekoplossing waar de user experience centraal staat. Onder de noemer ‘Trusted Cloud’ opereert Cegeka vanuit haar eigen datacenters, zonder tussenkomst van een subcontractor, zodat Cegeka end-to-end verantwoordelijkheid kan nemen en op die manier kan instaan voor de beschikbaarheid van kritische systemen. Onder de noemer ‘trusted cloud’ combineert Cegeka deze private cloud met public clouds in een hybride mix die afgestemd is op de opdrachtgever. Het bedrijf is naast beheerder van infrastructuur ook actief als consultant, integrator, orchestrator, broker en innovator voor alle verschijningsvormen van cloud.

Doordat Cegeka actief is in zowel het beheren van infrastructuur als ontwikkeling en beheren van applicaties is er ook een ruim aanbod en expertise op het vlak van ‘DevOps’. Deze diensten reiken van agile softwareontwikkeling, staffing en training tot managed platformen zoals software defined architectuur- en container-technologieën.

Cegeka werkt overwegend voor middelgrote organisaties met meer dan vijfhonderd werkplekken. Voor infrastructuur en beheer is het bedrijf sector-agnostisch. Het aanbod is zo opgebouwd dat flexibel gereageerd kan worden op bijzondere behoeften van opdrachtgevers uit verschillende sectoren. Cloudservices duiken ondertussen in vrijwel elk project op, alleen al omdat de Total Cost of Ownership soms omlaag gaat bij de inzet van deze diensten. Cegeka bekijkt met haar klanten welke cloudoplossing de meeste toegevoegde waarde levert en bepaalt samen met hen de ideale roadmap in de cloudvisie. Veelal komt hier een hybride oplossing uit. Bij grote bedrijven is legacy vaak een belangrijke factor. Daar kunnen bestaande systemen in een private cloud gecombineerd worden met niet-legacy systemen in de public cloud. Het beheermodel is zo opgevat dat de onderliggende technologie of cloudvariant transparant is voor de klant.

 

FOCUS OP DIGITALE TRANSFORMATIE

GarantiBank International N.V., een middelgrote Europese bank gevestigd in Amsterdam, besteedt het beheer van de gehele IT-infrastructuur uit aan Cegeka. De uitbesteding stelt GarantiBank International in staat om te focussen op digitale transformatie en de klant voorop te stellen. Naast hoge eisen op het gebied van security-, privacy- en continuïteit was er behoefte aan flexibelere service en een onderliggend variabel kostenmodel. GarantiBank International heeft in Cegeka een partner voor de lange termijn gevonden. Die niet alleen voldoet aan de gestelde eisen, maar meedenkt en met innovatieve ideeën komt.

Aanvullende informatie

Technologie- en platformpartners o.a. Amazon Web Services, Aruba, Cisco, Citrix, Dell EMC, Docker, Dynamics 365, Fortinet, Google Cloud Platform, HPE, IBM, Liquit, Microsoft Azure, NetApp, Office 365, OKTA, OpenShift, OpenStack SDDC, Oracle, Outpost24, Safenet, Salesforce, SAP, VMware
API Openstack, Openshift, Open API platform
EU Data Control
Compliancy standaarden en richtlijnen NEN 7510, ISO/IEC 27001, ISO 9001, ISAE 3000/SOC2 (de financieel relevante processen uit het ISAE 3402/SOC1-rapport zijn opgenomen in het ISAE 3000-rapport)
Locatie datacenter(s) o.a. Sittard-Geleen (NL), Hasselt (BE) + Leuven (BE) (POP), Vancis Amsterdam (NL) (POP)
Aantal medewerkers Nederland: 500 - Global: 4.200
Cloud-ontwikkelcapaciteit: 17 FTE (Nederland)
Omzet 2018 Global: 512 mln. EUR
Nederland: 92,5 mln. EUR
Aandeel uit clouddiensten: 65 mln EUR
Sectoren Cegeka geeft aan in alle sectoren vertegenwoordigd te zijn
  Bekijk het profiel van Cegeka op de Giarte ITX Monitor Website