Centric

Enterprise Cloud IT Services

Managed Cloud Services

Cloud Enabled Managed Service Provider (CEMSP)
Cloud Orchestrator and Aggregator (COA)
Cloud Application Integrator (CAI)
Managed IaaS

Public Cloud Services (proprietary)

SaaS
PaaS
IaaS

Cloud Capabilities

cloud (NIST)
  

 

Portal/Self Service
Broad Network Access
Resource Pooling
Rapid Elasticity
Measured Service

Wel van toepassing

 

Niet van toepassing

Centric is een Nederlandse, niet beursgenoteerde IT-leverancier. Het cloudaanbod van Centric is gericht op de orkestratie, aggregatie en het integrale beheer van hybride cloudomgevingen. De oplossingen worden samengesteld uit publieke clouddiensten én de private clouddiensten van Centric, geleverd vanuit eigen datacenters op Nederlandse bodem. Bij zo’n cloudomgeving biedt Centric een public en/of private PaaS-platform aan, zodat de klant naar behoefte, in de best passende omgeving, zelf applicaties kan ontwikkelen en testen.

Centric beschikt over eigen capaciteit voor het ontwikkelen en integreren van cloudapplicaties. Zo ontwikkelde het bedrijf bijvoorbeeld Burgerschouw, een SaaS-toepassing waarmee gemeenten samen met hun inwoners de kwaliteit van de openbare ruimte kunnen controleren.

Aanvullende informatie

Technologie- en platformpartners o.a. Microsoft Azure, Office 365, VMware, Cisco, Oracle, Citrix, Fortinet, Safewhere, Commvault, Hewlett Packard Enterprise, Microsoft
API De Centric Provisioning Interface maakt het mogelijk de eigen portal van de klant te gebruiken voor het on- en offboarden van gebruikers, het aanvragen van rechten, applicaties, middelen etcetera.
EU Data Control
Compliancy standaarden en richtlijnen ISO/IEC 27001, ISO 9001, ISAE 3402/SOC1, NEN7510, ISO 14001, ISO 31000, ISO 37500, verwacht medio 2016: ISO/IEC 27018
Locatie datacenter(s) o.a. Gouda, Eindhoven, Zoetermeer en Oostkamp (BE)
Aantal medewerkers Nederland: 2.900
Global: 4.300
Cloud-ontwikkelcapaciteit: 45 FTE
Omzet 2017 Nederland: 346,9 mln. EUR
Global: 467,8 mln. EUR
Aandeel uit clouddiensten: 18%
Sectoren Centric geeft aan in alle sectoren vertegenwoordigd te zijn