CGI

Enterprise Cloud IT Services

Managed Cloud Services

Cloud Enabled Managed Service Provider (CEMSP)
Cloud Orchestrator and Aggregator (COA)
Cloud Application Integrator (CAI)
Managed IaaS

Public Cloud Services (proprietary)

SaaS
PaaS
IaaS

Cloud Capabilities

cloud (NIST)
  

 

Portal/Self Service
Broad Network Access
Resource Pooling
Rapid Elasticity
Measured Service

Wel van toepassing

 

Niet van toepassing

Met ongeveer 73.000 professionals wereldwijd levert CGI een volledig portfolio aan high-end bedrijfs- en IT-consultancydiensten, systeemintegratie en IT en business process outsourcing services. CGI biedt een breed scala van oplossingen op het gebied van werkplek, cloud en security services vanuit een op maat gesneden blend van onsite, onshore, nearshore en offshore capaciteit.

Het cloudaanbod van CGI is opgebouwd rond het cloud-ecosysteem Unify360, en omvat diensten op het vlak van cloudmigratie en nieuwe cloud-native applicatiediensten. Bij cloud-native applicatiediensten worden applicaties ontwikkeld en/of beheerd die ten volle gebruik maken van de voordelen van het cloud computing-leveringsmodel. Het gaat er wat CGI betreft om hoe applicaties worden ontwikkeld en ingezet, niet waar. Cloud-native maakt meer mogelijk: de frequentie van het inzetten van nieuwe of verbeterde functies in productieomgevingen kan bijvoorbeeld omhoog (continuous delivery) met microservices en automation van het IT-deliveryproces, beiden te realiseren met behulp van bijvoorbeeld Cloud Foundry en Kubernetes. Bedrijven kunnen vanuit een cloud-native-omgeving nieuwe ideeën sneller op de markt brengen waardoor zij sneller kunnen reageren op veranderende klantvoorkeuren.

CGI richt zich met haar cloudaanbod op het end-to-end leveren van clouddiensten. Zowel IaaS- als PaaS-platformen worden geleverd, enerzijds om applicatiediensten te kunnen leveren aan klanten, en anderzijds om applicaties van klanten te kunnen leveren vanaf een hybride cloudplatform; beide doorgaans als onderdeel van IT-outsourcing- en transformatietrajecten. Daarnaast ontwikkelt CGI domeinspecifieke IP zoals Dynamic Pricing, IoT, Payments en Collections, die als SaaS-diensten vanaf het CGI Hybrid Cloudplatform worden aangeboden. CGI werkt samen met cloudproviders zoals Amazon Web Services en Microsoft Azure.

CGI Unify360 Hybrid Cloud services omvat een suite van cloud-, architectuur- en consultancydiensten alsook een orkestratie- en beheerplatform voor hybride IT-omgevingen (private en public cloud). CGI is hiermee in staat om op basis van voorspelbaarheid en een intelligente en procesgeautomatiseerde Cloud Management-oplossing een hoogwaardige en kosteneffectieve dienstverlening te leveren. Door middel van een intelligente orkestratieoplossing wordt op basis van voorspelbaarheid capaciteit aan- of uitgezet waardoor een sterk consumptiegedreven model ontstaat en er alleen voor de gebruikte capaciteit betaald wordt, waardoor extra mogelijkheden ontstaan om budget te investeren in innovatie.

 

Bij cloud first hoort een schaalbare werkplek

Signify, voorheen Philips Lighting, streeft een ‘cloud first’-strategie na. Dit wil zeggen dat applicaties en diensten zoveel mogelijk als een dienst vanuit de cloud worden afgenomen. Voorwaarde is om alleen ‘consumption based’-diensten af te nemen om de bedrijfsvoering zo agile en kosteneffectief mogelijk te houden. Signify schakelde CGI in voor de wereldwijde levering van digitale werkplekdienstverlening op basis van Unify360 Hybrid Cloud. CGI heeft een uitgekiend aanbod voor Signify samengesteld, bestaand uit een virtuele werkplek vanuit CGI’s Hybride Cloud-oplossing die volgens een consumption based model wordt geleverd, inclusief servicedesk, beheer en onderhoud en die volledig geïntegreerd is met CGI’s securitydienstverlening. Ook draagt CGI zorg voor het applicatie lifecycle management binnen de scope van de werkplekdienstverlening. De geleverde oplossing is gebaseerd op Citrix Cloud en Microsoft Azure technologie. Door gebruik te maken van Smart Scaling technologie (een slimme manier van cloud capaciteitsorkestratie waarbij alleen de op dat moment benodigde capaciteit wordt aangezet) neemt Signify een zeer flexibele en kosteneffectieve dienst af. De overstap naar een eigen, cloudgebaseerde werkplek en de inzet van Smart Scaling technology sluiten naadloos aan op de strategie van Signify waarin verdere verzelfstandiging voorop staat. CGI treedt hierbij op als regie-voerende partij richting derden die ondersteunende diensten leveren voor de werkplek.

Aanvullende informatie

Technologie- en platformpartners o.a. Cisco, Cloud Cruiser, Dell EMC, HDS, Ivanti (RES Software), Microsoft Azure, Office 365, Oracle, SAP, VMware
API Het Unify360 framework bevat een API die integratie met cloudleveranciers- en/of klant-specifieke diensten mogelijk maakt.
EU Data Control
Compliancy standaarden en richtlijnen ISO 27001, ISO 9001, ISAE 3402/SOC1, ISO 14001, ISO 27001, NEN 4400-1
Locatie datacenter(s) o.a. Haarlem en Aalsmeer
Aantal medewerkers Nederland: 2.500 - Global: 7300
Cloud-ontwikkelcapaciteit: 300+ FTE
Omzet 2017 Global: 10.8 billion Canadian dollars
Aandeel uit clouddiensten: onbekend
Sectoren Financiële dienstverlening, IT & Telecom, Overheid/Publieke dienstverlening, Productie & Industrie, Retail, Transport & Logistiek, Utilities, Zorg