CloudVPS

Enterprise Cloud IT Services

Managed Cloud Services

Cloud Enabled Managed Service Provider (CEMSP)
Cloud Orchestrator and Aggregator (COA)
Cloud Application Integrator (CAI)
Managed IaaS

Public Cloud Services (proprietary)

SaaS
PaaS
IaaS

Cloud Capabilities

cloud (NIST)
  

 

Portal/Self Service
Broad Network Access
Resource Pooling
Rapid Elasticity
Measured Service

Wel van toepassing

 

Niet van toepassing

CloudVPS is de Cloud & Infrastructure Solutions serviceprovider van de IT-Ernity Groep, waar ook Proserve deel van uitmaakt. Sinds 2006 levert CloudVPS cloud- en infrastructuuroplossingen aan organisaties wereldwijd. CloudVPS levert virtual private servers en andere cloudoplossingen (private, public en hybrid, waarbij de data in Nederland blijft) op basis van het eigen OpenStack-platform, aangevuld met orkestratie-diensten. Klanten van CloudVPS kunnen 24 uur per dag terecht bij een Nederlandse servicedesk.

CloudVPS is een van de grootste onafhankelijke Nederlandse cloudproviders. Het bedrijf levert al zijn oplossingen vanuit Nederland en gaat daarbij uit van Nederlandse wet- en regelgeving. CloudVPS stelt een innovatief karakter te hebben en de dienstverlening samen met de klanten te verbeteren. CloudVPS omarmde als eerste Europese cloudprovider OpenStack. Daarmee loopt CloudVPS voorop in de ontwikkeling van OpenStack, cloudorkestratie en pay-per-use infrastructuuroplossingen.

 

Eén voor Kinderen

Onder de naam ‘Eén voor Kinderen’ slaan vier kinderdoelen de handen ineen: Edukans, Het Vergeten Kind, Het Liliane Fonds en UNICEF Nederland. Hiermee streven ze na om samen met het Nederlandse publiek meer kinderen wereldwijd een betere toekomst te bieden. Via een speciale televisieshow op NPO1 vraagt Eén voor Kinderen om donaties en om aandacht voor kwetsbare kinderen. Kijkers kunnen doneren via een belpanel of via de website.

Tijdens de campagne is het cruciaal dat de website beschikbaar is en het betalingsverkeer probleemloos kan worden verwerkt. Een uitdaging was dat voorafgaand aan de uitzending het aantal websitebezoekers onbekend was. Het campagnebudget was zeer beperkt, dus er kon slechts worden geïnvesteerd in een geringe hoeveelheid resources. Met deze opdracht klopte internetbureau Rocket24 aan bij het OpenStack maatwerkteam van CloudVPS. Om deze opdracht te volbrengen, is een nauwe samenwerking met de ontwikkelaars van Rocket24 cruciaal. Er is een DevOps-team samengesteld om de applicatie te optimaliseren en de benodigde resources tijdens de uitzending automatisch te schalen. In de oplossing is gekozen voor OpenStack omdat de gebruikte resources per uur worden afgerekend. Het opzetten van de infrastructuur en het op elk gewenst moment kunnen afsluiten, zorgt ervoor dat er minimale overheadkosten zijn en zo veel mogelijk geld bij de kinderen terecht komt.

Het efficiënte clouddesign is uitvoerig gestresstest waardoor de beschikbaarheid van de website –zelfs met duizenden bezoekers in korte tijd – is verzekerd. De data van de overgemaakte donaties moet immers goed kunnen worden geregistreerd en bewaard. Tijdens de uitzending zelf hebben specialisten van CloudVPS intensief samengewerkt met Rocket24 om de beschikbaarheid te garanderen. De gerealiseerde oplossing is toekomstgericht ontworpen, waardoor deze ook bij een volgende campagne weer kan worden ingezet. Uiteindelijk zijn er, mede dankzij de samenwerking tussen CloudVPS en Rocket24 en het schaalbare karakter van het OpenStack-platform, meer dan 14.000 donaties gedaan met een totale waarde van ruim € 500.000,-.

Aanvullende informatie

Technologie- en platformpartners o.a. Amazon Web Services, CentOS, CEPH, Debian, Dell EMC, Juniper, Microsoft, Microsoft Azure, Microsoft Windows, Mirantis, Office 365, OpenContrail, OpenStack, VMware
API CloudVPS OpenStack beschikt over een uitgebreide API waarmee het gehele Software Defined Datacenter ingericht en beheerd kan worden.
EU Data Control
Compliancy standaarden en richtlijnen ISO/IEC 27001, ISO 9001, NEN 7510
Locatie datacenter(s) o.a. Amsterdam (3 locaties)
Aantal medewerkers Nederland: 130
Cloud-ontwikkelcapaciteit: 15
Omzet 2017 Nederland: 27,5 mln. EUR*
Percentage uit clouddiensten: onbekend

*Omzet van de IT-Ernity Groep
Sectoren CloudVPS geeft aan in alle sectoren actief te zijn