Ctac

Enterprise Cloud IT Services

Managed Cloud Services

Cloud Enabled Managed Service Provider (CEMSP)
Cloud Orchestrator and Aggregator (COA)
Cloud Application Integrator (CAI)
Managed IaaS

Public Cloud Services (proprietary)

SaaS
PaaS
IaaS

Cloud Capabilities

cloud (NIST)
  

 

Portal/Self Service
Broad Network Access
Resource Pooling
Rapid Elasticity
Measured Service

Wel van toepassing

 

Niet van toepassing

Ctac combineert technologische expertise met diepgaande kennis van branches en bedrijfsprocessen. Zo helpt Ctac al meer dan 24 jaar organisaties bij het verhogen van hun business value door het inrichten, onderhouden en vernieuwen van hun ICT-landschap. Het bedrijf Ctac opereert vanuit Nederland, België en Frankrijk.

Ctac beschikt over een eigen cloud en werkt nauw samen met drie technologiepartners: SAP, IBM en Microsoft. Het bedrijf ziet dat organisaties steeds meer gaan doen met public clouddiensten; daarom legt Ctac zich met name toe op sectorspecifieke cloudoplossingen voor retail, wholesale, manufacturing en real estate. Ctac ontwikkelt ook productiviteitsoplossingen op basis van Office 365 en CRM en doet dit in de vorm van zelf ontwikkelde proposities, afgestemd op de behoeften van de specifieke branches.

Ctac helpt bedrijven bij het opbouwen van het juiste applicatieportfolio, waarbij steeds vaker cloudoplossingen worden ingezet. Zo biedt Ctac bijvoorbeeld voor de retail een portfolio dat uiteenloopt van het leveren van de kassa-oplossing uit de cloud, tot het ontwikkelen en implementeren van de e-commerce strategie en het leveren van een online werkplek.

Om een zo volledig mogelijk cloudaanbod te kunnen leveren, biedt Ctac vanuit haar cloudportfolio services voor identity management, security, billing, process automation, proces-orkestratie, applicatiemanagement en infrastructure provisioning. Tevens biedt Ctac een cloudonboarding-programma voor bedrijven die stapsgewijs hun applicatieportfolio naar de cloud willen transformeren.

BDO Nederland koos voor een public cloudoplossing van Ctac, waardoor het IT-team van BDO zich volledig kan richten op het ondersteunen van de eigen business. Ctac beheert onder andere het serverpark voor BDO (met een uptime van 99,9 procent).

Twee andere klanten die Ctac naar de cloud heeft getransformeerd, zijn Hunkemöller en Vivare. Hunkermöller is een fashion retailer en Vivare een woningcorporatie. In beide gevallen heeft Ctac de volledige ICT van beide organisatie getransformeerd naar de Ctac en Microsoft cloud.

Voor MKB-klanten in wholesale en manufacturing ontwikkelde Ctac een aantal branche-specifieke extensies voor Microsoft Navision die volledig cloud-based via een SaaS-oplossing worden geleverd.

Nederlandse topbedrijven voorbereiden op de digitale transformatie
Zowel Bavaria als TomTom worden ontzorgd vanuit de Ctac cloud. Ctac heeft Bavaria en TomTom begeleid in de digitale transformatie naar de cloud. Bij Bavaria werd overgestapt op SAP S/4HANA waardoor er nu zowel intern als mobiel onder meer op het vlak van productie, verkoop en CRM met real time informatie wordt gewerkt. Bij TomTom is eveneens de transformatie naar SAP S/4HANA uitgevoerd waardoor er een enorme verbetering gerealiseerd is op het vlak van performance.

Aanvullende informatie

Technologie- en platformpartners o.a. Microsoft Azure, Office 365, VMware, SAP, EMC, Cisco, Dell, IBM, Dell Boomi
API Geen omschrijving ontvangen.
EU Data Control
Compliancy standaarden en richtlijnen ISO/IEC 27001, ISO 9001, ISAE 3402/SOC1, verwacht in 2016: ISO 27018
Locatie datacenter(s) o.a. Amsterdam (twee locaties)
Aantal medewerkers Nederland: 465
Cloud-ontwikkelcapaciteit: 105 FTE
Omzet 2017 Nederland: 81,6 mln. EUR
Aandeel uit clouddiensten: 45%
Sectoren Zakelijke dienstverlening, Transport & Logistiek, Wholesale, Productie & Industrie, Retail