Detron

Enterprise Cloud IT Services

Managed Cloud Services

Cloud Enabled Managed Service Provider (CEMSP)
Cloud Orchestrator and Aggregator (COA)
Cloud Application Integrator (CAI)
Managed IaaS

Public Cloud Services (proprietary)

SaaS
PaaS
IaaS

Cloud Capabilities

cloud (NIST)
  

 

Portal/Self Service
Broad Network Access
Resource Pooling
Rapid Elasticity
Measured Service

Wel van toepassing

 

Niet van toepassing

Bij de Detron ICT Groep ligt de nadruk sinds twee jaar op managed ICT-services. Onder andere de CAD-CAM-activiteiten en de ontwikkeling van applicatie-software zijn verkocht, zodat Detron zijn Nederlandse opdrachtgevers nog beter van dienst kan zijn bij hun gehele of gedeeltelijke migratie naar de cloud. Detron heeft kantoren in Veenendaal, Raamsdonkveer, Den Bosch en Heerlen. Het bedrijf beschikt over diverse datacenters in Nederland.

De dienstverlening van Detron is gericht op de ICT-werkplek on-premise – uit de cloud of een hybride vorm hiervan inclusief de bijbehorende ICT-infrastructuren en de security rondom de werkplek, de locatie en infrastructuur. Detron levert, ontwerpt, adviseert, installeert, configureert, migreert, onderhoudt en beheert. De dienstverlening kan afzonderlijk of als een managed service afgenomen worden. Met haar oplossingen biedt Detron haar opdrachtgevers alternatieven voor het beheer en gebruik van data, beveiliging (data-toegang, data-delen en data-backup), unified communications en een aantal cloudservices in een public, private of hybride opzet waarbij de data in Nederland blijft. Detron levert veel middelgrote bedrijven en instellingen een zogenaamde cloudwerkplek, waarbij IT en telecom vaak worden gecombineerd. Veel opdrachtgevers migreren hun legacy landschap geleidelijk naar de cloud en doen dit steeds vaker met Detron. Detron heeft ervaring met complexe migraties en het geleidelijk uitfaseren van oudere systemen.

Detron orkestreert, integreert en beheert, maar ook die rollen veranderen geleidelijk. Er schuiven steeds meer mensen aan bij de inkoop en het gebruik van automatiseringsdiensten, waardoor Detron meer en meer de rol krijgt van regisseur en voor de orkestratie ingezet wordt. Opdrachtgevers willen afrekenen met één partij, ze willen slechts betalen voor wat ze daadwerkelijk gebruiken, in staat zijn gebruikers toe te voegen of verwijderen, en flexibel blijven in hun keuze voor applicaties en het gebruik van data, in een veilige en betrouwbare omgeving waar business-continuïteit verzekerd is. Detron biedt in dat verband ook centraal licentiebeheer aan, om kosten te besparen en een soepele migratie naar de (vaak hybride) cloud te bevorderen. Sectoren waarin Detron sterk vertegenwoordigd is, zijn met name de industrie, zorg, overheid en zakelijke dienstverlening. De industrie maakt nu de stap naar hybride cloudomgevingen, zeker gezien de legacy software die vaak nog aanwezig is. De zorg staat volgens Detron voor uitdagingen die innovatie vergen. Grotere instellingen moeten besparen, terwijl het samenspel tussen zelfzorg, thuiszorg, mantelzorg, eerstelijns en gespecialiseerde zorgverlening juist meer interactie vergt.

Ook is Detron vertegenwoordigd in het beheren van business critical website-omgevingen van klanten die primair afhankelijk zijn van de aanwezigheid op het internet (e-Commerce, overheidswebsites en SaaS-omgevingen).

Aanvullende informatie

Technologie- en platformpartners o.a. Amazon Web Services, Microsoft Azure, SoftLayer, Office 365, OpenStack, VMware, EMC, Cisco, Dell, Oracle, SAP, Hewlett Packard Enterprise, "Citrix" Cloud Workspace
API X
EU Data Control
Compliancy standaarden en richtlijnen ISO/IEC 27001, ISO 9001, ISAE 3402/SOC1, NEN 7510, ISO 14005, NEN 37500
Locatie datacenter(s) o.a. Amsterdam, Haarlem en Maastricht
Aantal medewerkers Nederland: 500
Cloud ontwikkelcapaciteit: 6 FTE
Omzet 2017 Nederland: 91,1 mln. EUR
Aandeel uit clouddiensten: 36%
Sectoren Detron geeft aan in alle sectoren vertegenwoordigd te zijn
  Bekijk het profiel van Detron op de Giarte ITX Monitor Website