DXC Technology

DXC Technology

Enterprise Cloud IT Services

Managed Cloud Services

Cloud Enabled Managed Service Provider (CEMSP)
Cloud Orchestrator and Aggregator (COA)
Cloud Application Integrator (CAI)
Managed IaaS

Public Cloud Services (proprietary)

SaaS
PaaS
IaaS

Cloud Capabilities

cloud (NIST)
  

 

Portal/Self Service
Broad Network Access
Resource Pooling
Rapid Elasticity
Measured Service

Wel van toepassing

 

Niet van toepassing

Als groot technologiebedrijf vervult DXC Technology meerdere rollen in de cloud. DXC Technology levert de infrastructuurtechnologie zoals servers, storage en netwerk voor zowel grote organisaties als voor IT service- en cloudproviders. DXC Technology biedt een compleet portfolio aan instrumenten voor cloud automation, orchestration en portal software om een cloudomgeving in te richten. Daarnaast levert DXC Technology IaaS-, PaaS- en SaaS-diensten aan end user organisaties en partners die het platform gebruiken voor het eigen SaaS-aanbod. Alle cloudtechnologie die DXC Technology levert, is herkenbaar aan het label Helion.

De visie van DXC Technology omvat vier zogenaamde transformation areas. ‘TRANSFORM to a Hybrid infrastructure’ benadrukt het belang van een hybride infrastructuur waarin legacy en bestaande systemen gecombineerd worden met diensten in public en private clouds. ‘PROTECT your Digital Enterprise’ richt zich op afscherming en bescherming van bedrijfskritische systemen en bedrijfseigen data in een wereld die bestaat uit connecties en open samenwerkingsverbanden. ‘EMPOWER the Data driven organization’ is de dynamo-functie die big data en internet of things-technologie kunnen hebben als aandrijvers van vernieuwing. ‘ENABLE the workplace’ betreft de productiviteit van uiteenlopende werkplekken.

Onder het label Helion levert DXC Technology een IaaS- en PaaS-platform, gebruik makend van OpenStack en Cloud Foundry. Daarnaast beschikt DXC Technology over een SaaS-platform waar eigen services gecombineerd worden met applicaties van derden. Bovendien is DXC Technology betrokken bij het Cloud28+ initiatief, dat fungeert als een online marktplaats waar Europese serviceproviders, ontwikkelaars en toeleveranciers hun bouwstenen voor cloudapplicaties aanbieden. Vele internationale en lokale klanten maken gebruik van managed private clouds en virtual private clouds. DXC Technology treedt ook op als reseller bij het gebruik van cloudcapaciteit van derden zoals Amazon Web Services, Microsoft Azure of Office 365.

Veel klanten maken gebruik van meerdere cloudomgevingen zoals Office 365, AWS en de HPE VPC. DXC Technology regelt met zijn orkestratie-diensten de centrale aansturing, het licentie-management en de facturering. Door integratie kunnen de diverse applicaties in de verschillende clouds data met elkaar uitwisselen.

De technologie van DXC Technology komt terecht bij resellers, serviceproviders, integrators en het partnernetwerk dat bediend wordt met het Partner Ready Service Provider programma. Daarnaast richt DXC Technology zich ook direct op grotere organisaties of bedrijven met intensieve inzet van IT. Voor specifieke segmenten werkt DXC Technology samen met partners die thuis zijn in bijvoorbeeld de markt van lokale overheden, gezondheidszorg, retail of logistiek. Interessant is dat DXC Technology vaak ook als springplank fungeert voor kleinere ontwikkelaars die met innovatieve oplossingen actief zijn in de enterprise market.

Deutsche Bank
Deutsche Bank heeft een langlopend contract met DXC Technology gesloten, waarmee de IT-omgeving verregaand gemoderniseerd wordt en de operationele kosten worden verlaagd. DXC Technology levert onder andere on-demand capaciteit vanuit de eigen datacenters voor opslag, hosting en platformtoepassingen. De inzet van PaaS stelt Deutsche Bank in staat het aantal applicaties te reduceren. DXC Technology zorgt voor de optimale hybride cloudomgeving en werkt nauw samen met Deutsche Bank op basis van shared risk/shared revenu.

Aanvullende informatie

Technologie- en platformpartners o.a. Amazon Web Services, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, Office 365, Google Apps for Work, Cloud Foundry, OpenStack, VMware, HPE Helion, Mendix, Oracle, SAP, Workday
API DXC Technology levert een uitgebreide API voor het beheer van VM's en physical machines.
EU Data Control
Compliancy standaarden en richtlijnen ISO/IEC 27001, ISO/IEC 27018, ISO 9001, ISAE 3402/SOC1, SOC2, NEN 7510
Locatie datacenter(s) o.a. Roosendaal, Muizen (BE), Frankfurt – Russelheim (DE), Wynyard – Doxford (UK) en Grenoble – Isle d’Abeau (FR)
Aantal medewerkers Global: 150.000
Cloud-ontwikkelcapaciteit: 1.000 FTE (Global)
Omzet 2017 Global: 24,6 mld. EUR
Aandeel uit clouddiensten: onbekend
Sectoren DXC Technology geeft aan in alle sectoren vertegenwoordigd te zijn
  Bekijk het profiel van DXC Technology op de Giarte ITX Monitor Website