Fujitsu

Enterprise Cloud IT Services

Managed Cloud Services

Cloud Enabled Managed Service Provider (CEMSP)
Cloud Orchestrator and Aggregator (COA)
Cloud Application Integrator (CAI)
Managed IaaS

Public Cloud Services (proprietary)

SaaS
PaaS
IaaS

Cloud Capabilities

cloud (NIST)
  

 

Portal/Self Service
Broad Network Access
Resource Pooling
Rapid Elasticity
Measured Service

Wel van toepassing

 

Niet van toepassing

Wereldwijd flexibel en veilig werken vanuit de cloud 

Het Japanse Fujitsu levert in Nederland een, op de digitale innovatie door klanten gericht, portfolio met oplossingen op het gebied van modern workplace, data driven management, applicatie modernisatie en security. Fujitsu wilt haar klanten in de publieke en private sector bij de realisatie van de beoogde bedrijfsdoelstellingen helpen. Een belangrijke basis hiervoor vormt het door Fujitsu geleverde managed multi-cloud platform ter versterking van zowel de innovatiekracht als het veiligheidsbeleid van digitaliserende bedrijven. Met het platform en cloud-native ondersteuning op basis van DevOps helpt Fujistu klanten o.a. met de migratie en modernisering van applicaties.  

Fujitsu levert professional en managed diensten op de publieke cloudplatformen Microsoft Azure en Amazon Web Services (AWS). Voor Microsoft Azure is Fujitsu MSP Gold Expert, voor AWS is Fujitsu Advanced Consulting Partner. Daarnaast beschikt het bedrijf over private platformen op basis van VMware en Citrix. Ter ondersteuning van Hybride Cloud oplossingen levert Fujitsu o.a. VMware diensten op AWS (VMC). 

 

Wereldwijd flexibel en veilig werken vanuit de cloud

Koninklijke Barenbrug Groep uit Nijmegen houdt zich wereldwijd bezig met onderzoek, ontwikkeling en verkoop van graszaden. Barenbrug is een Nederlands familiebedrijf met een indrukwekkende wereldwijde footprint: het bedrijf heeft 22 onderzoekslocaties in alle belangrijke klimaatzones en achttien kantoren in meer dan twintig landen verdeeld over zes continenten. Innovatie en gemakkelijk en flexibel digitaal werken zijn voor de 800 medewerkers essentieel.

Op basis van een partnership met de duur van zes jaar levert Fujitsu wereldwijde end-to-end IT-services, op 27 locaties in 17 landen. Vanuit Fujitsu’s netwerk van Global Delivery Centers (GDC’s) worden de medewerkers van Barenbrug voorzien van flexibel en digitaal werken op basis van Azure Cloud en Microsoft 365. Ook wordt PRIMEFLEX voor Microsoft Hyper-V ingezet om een nieuwe kern te genereren voor de gegevens van het familiebedrijf. Barenbrug zal de netwerkdiensten van Fujitsu afnemen op basis van een virtueel private netwerk (VPN), Azure Cloud, Cisco Meraki-backbone, Wide Area Network (WAN) en Office Local Area Network (LAN). Naast een uitgebreide werkplek hardware voorziening, wordt Barenbrug ook voorzien van beveiligingsbeheer via haar operationele beveiligingsbeheerservice en de servicedesk van het GDC, die gebruik maakt van ServiceNow. De nieuwe infrastructuur biedt Barenbrug een grotere controle over de kosten, verbeterde, veilige en veerkrachtige communicatie en totale integratie van eindgebruikersdiensten.

Aanvullende informatie

Technologie- en platformpartners o.a. Amazon Web Services, CA Technologies, Cisco, Citrix, Cloud Foundry, Commvault, Dell EMC, HDS, Ivanti (RES Software), Juniper Networks, Lakeside, Microsoft, Microsoft Azure, NetApp, Nutanix, Office 365, OpenStack, Oracle, Salesforce, SAP, VMware
API RunMyProcess levert meer dan 2.400 connectors voor het aansluiten van maatwerk, SaaS of on-premise applicaties.
EU Data Control
Compliancy standaarden en richtlijnen ISO 9001, ISO 14001, ISO 20000, ISO/IEC 27001, ISAE 3402/SOC1 Type I en Type II, ISAE 3000/SOC2
Locatie datacenter(s) o.a. EU: Nederland, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Spanje en Finland


Aantal medewerkers Nederland: 600 - Global: 130.000
Cloud-ontwikkelcapaciteit: 20-25 FTE (NL), 1.000 FTE (West-Europa), 12.500 FTE (Global)
Omzet 2020 Nederland: 160 mln. EUR
Global: 32 mld. EUR
Aandeel uit clouddiensten: 15-20 mln. EUR (NL), 2.000- 3.000 mln. EUR (Global)
Sectoren Fujitsu geeft aaan in alle sectoren vertegenwoordigd te zijn
  Bekijk het profiel van Fujitsu op de Giarte ITX Monitor Website