Interconnect

Enterprise Cloud IT Services

Managed Cloud Services

Cloud Enabled Managed Service Provider (CEMSP)
Cloud Orchestrator and Aggregator (COA)
Cloud Application Integrator (CAI)
Managed IaaS

Public Cloud Services (proprietary)

SaaS
PaaS
IaaS

Cloud Capabilities

cloud (NIST)
  

 

Portal/Self Service
Broad Network Access
Resource Pooling
Rapid Elasticity
Measured Service

Wel van toepassing

 

Niet van toepassing

Private IaaS-provider Interconnect levert een managed IaaS-platform voor organisaties met kritische IT-infrastructuren. Daarbij ligt de nadruk op de synergie van IaaS met connectivity en security. Hiermee is de performance van managed IaaS gewaarborgd. Interconnect beschikt over twee eigen datacenters, in ’s-Hertogenbosch en Eindhoven, zodat klanten altijd weten waar hun data staan.

De cloudomgeving van Interconnect verdubbelt ieder jaar in omvang en daardoor is Interconnect een snel groeiende private IaaS-provider in de Benelux. Interconnect wil in de toekomst ook haar eigen public IaaS aanbieden. Interconnect richt zich voornamelijk op IT-automatiseerders, SaaS-providers en MKB+/Enterprise. Voor deze partijen wil Interconnect met het IaaS-platform een betrouwbaar IT-fundament bieden dat complementair is met aanvullen IaaS-diensten. Zo host Interconnect voor Cliënt ICT Groep een dedicated IaaS-omgeving en voor Acknowledge onder andere een stretched cluster Virtual Private Cloud.

 

ONTWIKKELEN VAN CLOUDDIENSTVERLENING

Acknowledge, een IT-bedrijf met focus op innovatie, ondersteunt organisaties op het gebied van advies, ontwikkeling en implementatie van hoogwaardige ICT-oplossingen om de business continuïteit te versterken en te vergroten. Om regionale samenwerkingen verder uit te breiden heeft Acknowledge zich georiënteerd op de inzet van diverse datacenters. Kwaliteit, continuïteit en veiligheid staan hoog in het vaandel staan bij Acknowledge. Toen in 2013 Acknowledge koos voor Interconnect als partner, kozen zij voor een start in datacenters, met een toekomst in cloud. Na een tijd is Acknowledge dan ook overgestapt naar het managed storage platform van Interconnect. Deze stretched cluster VPC draait via twee eigen geografisch gescheiden datacenters van Interconnect met real-time datareplicatie om zo ook de VPC-klanten van Acknowledge de betrouwbare, redundante service te bieden die ze gewend zijn.

Aanvullende informatie

Technologie- en platformpartners o.a. Amazon Web Services, Cisco, Juniper, Microsoft Azure, Office 365, Softlayer, Veeam, VMware
API API is beschikbaar voor automation en provisioning op de IaaS-omgeving.
EU Data Control
Compliancy standaarden en richtlijnen ISO/IEC 27001, ISO 9001, ISAE 3000, SOC1, SOC 2 Type II, PCI DSS, ISO 14001
Locatie datacenter(s) o.a. ‘s-Hertogenbosch, Eindhoven
Aantal medewerkers Nederland: 90
Cloud-ontwikkelcapaciteit: 5 FTE
Omzet 2017 Nederland: onbekend
Aandeel uit clouddiensten: 50%
Sectoren ICT-sector, Zakelijke dienstverlening, Financiële dienstverlening