Itility

Enterprise Cloud IT Services

Managed Cloud Services

Cloud Enabled Managed Service Provider (CEMSP)
Cloud Orchestrator and Aggregator (COA)
Cloud Application Integrator (CAI)
Managed IaaS

Public Cloud Services (proprietary)

SaaS
PaaS
IaaS

Cloud Capabilities

cloud (NIST)
  

 

Portal/Self Service
Broad Network Access
Resource Pooling
Rapid Elasticity
Measured Service

Wel van toepassing

 

Niet van toepassing

Itility ontwikkelt, assembleert en beheert wereldwijd digitale oplossingen voor grote en middelgrote klanten, met daarin centraal data, software en onderliggende IT-componenten. Hier ligt naar eigen zeggen de expertise van Itility: als digitale engineer een gezonde balans behouden tussen operatie, ontwikkeling en innovatie. Cloud is hierin een onmisbaar onderdeel. 

Startpunt is, zo stelt Itility, de door de klant vastgestelde strategie, die vervolgens wordt ingevuld met concrete oplossingen bestaande uit mens-, proces- en technologiecomponenten. Vanuit een totaalconcept adresseert Itility deze aspecten in zowel de ontwerpfase als tijdens de bouw en het beheer. Cloud is hierin het platform; dit is de basis voor het vormgeven van software- en data-oplossingen. 

Het uitgangspunt van Itility bij projecten en managed services is, aldus de organisatie, het hanteren van een silo-loze aanpak – waarin ontwikkeling (Dev) naast beheer (Ops) leeft, en de klant de rol van product owner invult. Deze product owner is dan ook voor beide kanten van de medaille verantwoordelijk: zowel voor ontwikkeling als voor beheer. De cloud dient als basis voor het assembleren en configureren van de digitale oplossingen. De focus ligt op het expliciet managen vanuit kosten-, veiligheids- en functioneel perspectief. De cloud is immers het middel, niet het doel. 

Vanuit dit DevOps gedachtengoed, dat integraal binnen de gehele bedrijfsvoering wordt nageleefd, beschikt Itility ook over een eigen R&D-lab. In het lab worden digitale oplossingen ontwikkeld (gebruik makend van software, data science en AI) op basis van IaaS, PaaS en SaaS. Vervolgens worden deze bruikbaar gemaakt tot bouwstenen voor de diverse klantoplossingen. Als vlaggenschip is Itility’s Cloud Control Platform ontwikkeld in dit lab. Dit platform levert “hands-off control” voor mission critical IT-applicatieplatformen – voor zowel enterprise- als en midmarket klanten. 

Itility is naar eigen zeggen sterk in data-intensieve toepassingen, zoals vaker te zien binnen de IoT, robotics, AI, en de diverse toepassingsgebieden zoals Industry 4.0, Autonomous Guided Vehicles, High Tech en Smart Cities. Ook hier worden cloudoplossingen geassembleerd tot een schaalbaar, gedegen en sterk geautomatiseerd dataplatform. 

Itility is helemaal thuis in de wereld van cloud en hybride omgevingen die nu overal ontstaan. De organisatie stelt als geen ander te weten dat het neerzetten van een robuuste omgeving met grip op (cloud)abonnementen, beveiliging, kosten en integratie van IT-systemen bepalend is voor het succesvol beheren van een volledige IT-omgeving. 

STRAKKE REGIE HOUDEN OP PRODUCTIEPROCES  

Ampleon richt zich als producent van halfgeleiders op Radio Frequency Power. Met wereldwijd 1.650 medewerkers levert het bedrijf producten en toepassingen gericht op draadloze infrastructuren, bedoeld voor mobiele telefonie, televisie, radio, industriële, wetenschappelijke en medische toepassingen. 

Bij de oprichting van Ampleon in 2015 was er behoefte aan het opnieuw inrichten van een hoogwaardige digitale ontwerpomgeving (EDA-CAD). Ampleon zocht een partner om hierin mee te denken en erover te adviseren, en tevens uit te voeren – ook met het oog op toekomstige groeiontwikkelingen. 

Ampleon koos voor Itility. Doorslaggevend hierin was de schouder-aan-schouderbenadering, vergaande automatisering van handmatig werk en het op analytics gebaseerde regiemodel. Itility nam de volledige ontwikkeling en het beheer van IT-gerelateerde zaken uit handen, waardoor Ampleon zich kon richten op de core business. 

Itility heeft voor Ampleon een volledig cloudgebaseerde oplossing gerealiseerd, waarbij alles in software (code) is vastgelegd. Resultaat hiervan is een strakke controle op het beheer van mission critical applicaties en aanpassingen hierop. Het Itility DevOps-team helpt Ampleon om zo veel mogelijk uit de cloud te halen op het gebied van wendbaarheid, schaalbaarheid en flexibiliteit in kosten, met als doel het verhogen van de productiviteit en daarmee het verbeteren van de time-to-market. 

Aanvullende informatie

Technologie- en platformpartners o.a. Itility heeft een cloud-agnostische overtuiging, maar werken met veel verschillende partijen samen zoals AWS, MS-Azure, Google Cloud Platform, Softlayer, OpenStack, VMware, Cisco, Dell EMC, SAP.
API Itility biedt datasets voor insights zodat klanten op basis daarvan informatie om kunnen zetten in intelligence. Tevens kan Itility hier consultancy op bieden.
EU Data Control
Compliancy standaarden en richtlijnen ISAE3402 / SOC1, SOC2
Locatie datacenter(s) o.a. Afhankelijk van de wens van de klant kan Itility services bieden op elk datacenter wereldwijd.
Aantal medewerkers Global: 250+
Nederland: 190

Cloud ontwikkelcapaciteit: 6-10 FTE
Omzet FY2018 31 mln. euro

Percentage uit clouddiensten: 40%
Sectoren IT & Telecom, Zakelijke dienstverlening, Transport & Logistiek, Productie & Industrie