ITON

Enterprise Cloud IT Services

Managed Cloud Services

Cloud Enabled Managed Service Provider (CEMSP)
Cloud Orchestrator and Aggregator (COA)
Cloud Application Integrator (CAI)
Managed IaaS

Public Cloud Services (proprietary)

SaaS
PaaS
IaaS

Cloud Capabilities

cloud (NIST)
  

 

Portal/Self Service
Broad Network Access
Resource Pooling
Rapid Elasticity
Measured Service

Wel van toepassing

 

Niet van toepassing

ITON is al meer dan tien jaar actief als clouddienstverlener. De managed services en clouddiensten zijn inmiddels goed voor de helft van de omzet van de onderneming. ITON is actief vanuit vestigingen in Enschede, Hoofddorp en Veenendaal, waardoor heel Nederland bediend kan worden.

Strategische partners van ITON zijn Citrix, Dell en Microsoft. Het cloudaanbod van ITON is verzameld in de Cloud Suite, met daarin oplossingen die beschikbaar zijn als IaaS, maar ook volledig gemanagede diensten als desktop en back-up. Voor iedere dienst geldt dat deze is af te nemen uit het private platform van ITON of als publieke dienst uit Azure, in combinatie met Office 365.

Om te komen tot een ideale samenstelling van clouddiensten heeft ITON de Cloud DNA Check ontwikkeld. Aan de hand van deze check wordt niet alleen de technische behoefte duidelijk, maar ook in hoeverre de organisatie klaar is voor de cloud. In de analyse worden de aspecten visie, belang, plan, middelen en competenties meegenomen.

ITON hanteert een aantal principes om tot de juiste cloud-mix te komen. Zo omarmt ITON de Microsoft propositie, met als uitgangspunt de public cloudgedachte. Wanneer dit niet past, kiest ITON voor de private cloud. En het derde principe: SaaS boven IaaS.

De ITON Cloud Suite bestaat uit kleine functionele blokken, waardoor de overstap naar de cloud laagdrempelig is. Opdrachtgevers beginnen doorgaans met één onderdeel. Dat kan ook een bijzondere point solution zijn, bijvoorbeeld authenticatie uit de cloud. Een ander voorbeeld is de virtuele CADdesktop. Complexe big-bang scenario’s zijn dus niet van toepassing.

Opdrachtgevers van ITON zijn organisaties met zo’n 30 tot 3.000 werkplekken. ITON maakt onderscheid tussen de verticals financiële en zakelijke dienstverlening, handel & industrie, overheid & onderwijs en zorg welzijn. In alle segmenten ziet ITON een duidelijke voorkeur voor hybride modellen, die met de Cloud Suite zijn samen te stellen. Voor branchespecifieke oplossingen werkt ITON nauw samen met branchespecialisten.

ITON heeft voor uiteenlopende opdrachtgevers gewerkt. Referenties zijn onder andere BOVAG en AB Vakwerk. BOVAG zit middenin een meerjarenplan om van een traditionele infrastructuur volledig over te stappen naar de cloud. Hetzelfde geldt voor uitzendorganisatie AB Vakwerk. Medewerkers van alle vestigingen werken inmiddels met een clouddesktop, die ook buiten kantoor te benaderen is. Een referentie in de zorg is Zozijn. ITON is strategisch partner van de zorginstelling, die inmiddels verschillende diensten uit de ITON Cloud Suite heeft afgenomen.

Een voorbeeld van een gebruiker van de CADcloud is MPS meat processing systems. Engineers van MPS hebben wereldwijd toegang tot zware applicaties die in een hybride omgeving functioneren. Ook de medewerkers van de afdeling civiele techniek van gemeente Noordoostpolder kunnen dankzij deze oplossing van ITON overal werken.

Kwaliteitsmanagement in de cloud
Het adviesbureau QSN draait volledig in de  public cloud, op basis van Microsoft Azure en Office 365. QSN houdt zich bezig met kwaliteitsmanagement. Op locatie wordt gewerkt met laptops waarmee werknemers connectie maken met de werkplek, intern QSN 365 genoemd, en voorzien van Office 365, Hybride Identiteit en Cloud Authenticatie uit de ITON Cloud Suite. Via SharePoint kunnen onder andere projecten bij klanten gemanaged worden. QSN breidt de werkomgeving geleidelijk uit met apps op het gebied van projectmanagement en communicatie.

Aanvullende informatie

Technologie- en platformpartners o.a. Microsoft Azure, Office 365, Dell Enterprise Solutions
API Administrators hebben toegang tot verschillende API’s voor Azure Pack Solutions.
EU Data Control
Compliancy standaarden en richtlijnen ISO/IEC 27001, ISO 9001, ISAE 3402/SOC1 Type II, ISO 14001, verwacht medio 2016: NEN 7510
Locatie datacenter(s) o.a. Ede en Amsterdam
Aantal medewerkers Nederland: 150
Cloud-ontwikkelcapaciteit: 20 FTE
Omzet FY2015 Nederland: € 27 mln.
Aandeel uit clouddiensten: 50%
Sectoren Zorg, Financiële dienstverlening, Zakelijke dienstverlening, Wholesale, Productie & Industrie, Overheid/Publieke dienstverlening