KPN

Enterprise Cloud IT Services

Managed Cloud Services

Cloud Enabled Managed Service Provider (CEMSP)
Cloud Orchestrator and Aggregator (COA)
Cloud Application Integrator (CAI)
Managed IaaS

Public Cloud Services (proprietary)

SaaS
PaaS
IaaS

Cloud Capabilities

cloud (NIST)
  

 

Portal/Self Service
Broad Network Access
Resource Pooling
Rapid Elasticity
Measured Service

Wel van toepassing

 

Niet van toepassing

KPN helpt organisaties vooruit met de inzet van cloud om echt waarde toe te voegen aan hun business. Vaak is er een tekort aan kennis bij de klant, is de IT te complex of kan men de innovatiesnelheid en security in de markt lastig bijhouden.

Managed Cloud, Security & Networking

KPN biedt veilige, eenvoudige en betrouwbare cloud-services. De managed cloud van KPN is secure by design. KPN wil haar jaren aan ervaring gebruiken om organisaties zo te ondersteunen dat ze zich kunnen focussen op nieuwe kansen in hun business. KPN ontsluit applicaties vanuit de public cloud, een eigen private cloud en koppelt die aan de private, hybrid, multi of  andere public clouds. Dit doet KPN op basis van best practices die tijdens jarenlange ervaring zijn ontwikkeld.

Door middel van cloud security en networking wil KPN de hybride situatie goed beheersbaar maken. Het bedrijf geeft het verkeer naar bedrijfskritische cloudapplicaties voorrang en is de security op alle niveaus goed te regelen. KPN wil een stabiele basis faciliteren zodat haar klanten het migratieproces en de groeiende complexiteit de baas kan. Daarnaast biedt KPN de KPN Modern Workplace, een volledig geïntegreerde, intelligente public cloud-first werkplekoplossing waarmee iedereen altijd en overal op een veilige manier kan samenwerken. Ook helpt KPN met de onboarding, adoptie en migratie naar de nieuwe werkplek. Samen met dochteronderneming Inspark worden organisaties geholpen met advies over en implementatie van hun cloudstrategie, cloudtransformatie en cloud-optimalisatie.

Gefaseerde overstap naar de Modern Workplace

KPN wil als gevolg van het plaatsonafhankelijke werken de overstap naar Modern Workplace ondersteunen. Er zijn veel organisaties die nog niet overtuigd zijn van werkplekken in de cloud. Dit is vaak omdat ze worstelen met on-premise en legacy-applicaties in combinatie met bestaande virtuele werkplekken. KPN vindt de terughoudendheid van sommige organisaties begrijpelijk aangezien het vaak lastig is om cloudapplicaties te laten samenwerken met gehoste applicaties of legacy applicaties. De applicaties werken vaak los van elkaar maar het integreren en delen van data is vaak een uitdaging. KPN maakte van 2 werelden – de on-premise gevirtualiseerde wereld én de cloudwereld – 1 geintegreerde plaats. KPN wil alle medewerkers overal dezelfde rijke gebruikerservaring bieden. De gebruiker kan data en informatie delen met al zijn collega’s, ongeacht het soort applicatie. KPN wil een gemakkelijke transitie naar de werkplek uit de cloud faciliteren, zonder dat de legacy-applicaties en on-premise gevirtualiseerde werkplekken in gevaar komen.

 

In negen maanden van on-site naar off-site IT-dienstverlening

De Goudse Verzekeringen biedt haar klanten een breed assortiment van financiële producten en verzekeringen, waaronder schade-, inkomens-, reis-, expatriate- en levensverzekeringen. De Goudse wil altijd flexibel en snel kunnen inspelen op veranderingen in de markt met nieuwe businessmodellen en proposities. De op innovatie gerichte strategie van De Goudse gaat hand in hand met een organisatie- en technologietransitie. Met KPN en InSpark (een dochterbedrijf van KPN) is de transitie naar de cloud gemaakt, waarbij de KPN Modern Workplace in combinatie met managed Azure- en cloudsecurity-diensten centraal staan. De KPN Modern Workplace is een moderne, flexibele werkplek, afgestemd op de diversiteit binnen De Goudse. Zo zijn er een ontzorgprofiel en een zelfredzaamprofiel, wat vrijheid geeft aan de eindgebruikers. In slechts negen maanden tijd is De Goudse met succes van on-site naar off-site IT-dienstverlening gegaan. De inzet van veilige en beschikbare technologie voorziet in de behoeften die adviseurs, klanten en medewerkers van De Goudse hebben om zorgeloos en succesvol te ondernemen en te werken. Beschikbaarheid, flexibiliteit en veiligheid zijn daarbij randvoorwaarden.

Aanvullende informatie

Technologie- en platformpartners o.a. Naast strategische partners, waaronder Amazon Web Services, Apple, Cisco, Dell Technologies, Microsoft, Genesys, Mitel, Samsung en VMware, werkt KPN met verschillende technologiepartners, waaronder Check Point, F5 Networks, Fortinet, IBM, MobileIron, Oracle, Rapid7 en SAP.
API Bij alle self-service portal (GUI) functionaliteiten van KPN Managed Hybrid Cloud wordt een API interface ter beschikking gesteld. De self-service web portal heeft ook een generieke Managed Hybrid Cloud API layer.
EU Data Control
Compliancy standaarden en richtlijnen ISO 9001, ISO 14001, ISO 20000-1, ISO 22301, ISO/IEC 27001, ISO 27017, ISAE 3000 Type II, NEN 7510, VCA, CSA STAR, ETSI EN 319 411

Locatie datacenter(s) o.a. Amsterdam, Arnhem, Rotterdam
Aantal medewerkers Nederland: 10.102 FTE
Omzet 2020 Nederland: 5,3 mld. EUR
Aandeel uit clouddiensten: KPN doet hier geen mededelingen over
Sectoren KPN geeft aan in alle sectoren vertegenwoordigd te zijn. Focussectoren zijn Overheid/Publieke dienstverlening, Productie & Industrie en Zorg.
  Bekijk het profiel van KPN op de Giarte ITX Monitor Website