Open Line

Enterprise Cloud IT Services

Managed Cloud Services

Cloud Enabled Managed Service Provider (CEMSP)
Cloud Orchestrator and Aggregator (COA)
Cloud Application Integrator (CAI)
Managed IaaS

Public Cloud Services (proprietary)

SaaS
PaaS
IaaS

Cloud Capabilities

cloud (NIST)
  

 

Portal/Self Service
Broad Network Access
Resource Pooling
Rapid Elasticity
Measured Service

Wel van toepassing

 

Niet van toepassing

Vanaf het business-park bij Maastricht-Airport biedt Open Line managed services en verwante consultancy aan opdrachtgevers in heel Nederland. Het bedrijf ontwerpt IT-infrastructuren en beheert cloudoplossingen voor overwegend mid-size bedrijven en instellingen. Open Line beschikt over twee eigen datacenters, één bij Maastricht-Airport en een tweede in Landgraaf.

De basis van de dienstverlening van Open Line wordt gevormd door een IaaS-platform met beheertools. Een tweede pijler is de expertise in storage en back-up. Diensten die Open Line actief onder de aandacht brengt, zijn onder andere de smart storage en smart back-up service. In het verlengde hiervan biedt Open Line ook business continuity en business recovery-diensten die het mogelijk maken na een uitval de bedrijfsvoering weer snel op gang te krijgen.

Open Line ervaart dat Apple sterk in opkomst is in de zakelijke markt, ook omdat veel werknemers hun eigen iPhones, iPads en MacBooks willen gebruiken. Open Line volgt deze ontwikkeling nauwgezet en bouwt kennis op om opdrachtgevers in dit domein van dienst te kunnen zijn, met name waar sprake is van een mobiele workforce. Zo is het mogelijk om een brug te slaan tussen een kantooromgeving waar Windows domineert en een buitendienst die met iPhones of iPads werkt.

Open Line heeft overwegend opdrachtgevers met een omvang van honderd tot tweeduizend werkplekken in de industrie, zakelijke dienstverlening, zorg en lokale overheid. Veel opdrachtgevers in deze sectoren werken nog met legacy-systemen en zijn niet bereid om in één keer de sprong naar de public cloud te maken, dus levert Open Line vaak maatwerk in de vorm van een dedicated private of hybride cloudomgeving. Open Line beperkt zich niet tot de techniek, maar besteedt ook veel aandacht aan de ontwikkeling van eindgebruikers door het geven van training en persoonlijke ondersteuning.

Enkele voorbeelden uit de praktijk: internationale handels- en serviceorganisatie Pon laat zijn infrastructuur beheren in een private cloud die door Open Line is opgezet. Een andere opdrachtgever is Autogroep Hekkert waar 120 medewerkers werken met een virtuele desktop. Ook bij gemeente Stein is voor ruim 150 ambtenaren het nieuwe werken vanuit de cloud ingevoerd met hulp van Open Line. In het najaar van 2015 koos zorgorganisatie Pantein  (600 medewerkers) voor een geconvergeerde infrastructuur waarbij Open Line een belangrijke rol in het ondersteunen van het beheer speelt.

Medische beelddata in de cloud
Agfa Healthcare heeft het beheer van de medische beelddata – die met Agfa-apparatuur in de gezondheidszorg worden vergaard – ondergebracht bij Open Line. Agfa levert PACS (Picture Archiving and Communication System) als dienst aan ziekenhuizen, die de workflow van beelden centraal willen coördineren. Deze patiëntgegevens moeten veilig gearchiveerd worden en direct beschikbaar zijn. Het systeem wordt gehost in de cloud. De eerste instellingen die gebruik maken van deze dienst zijn het Zuyderland ziekenhuis in Sittard-Geleen en de faculteit diergeneeskunde van de Rijksuniversiteit Utrecht.

Aanvullende informatie

Technologie- en platformpartners o.a. Microsoft Azure, Office 365, VMware, EMC, Cisco, Citrix, AppSense, Riverbed
API X
EU Data Control
Compliancy standaarden en richtlijnen ISO/IEC 27001, ISAE 3402/SOC1 Type II, NEN 7510, ISO 14001, ISO 20000-1
Locatie datacenter(s) o.a. Maastricht-Airport en Landgraaf
Aantal medewerkers Nederland: 160
Cloud-ontwikkelcapaciteit: niet van toepassing
Omzet FY2015 Nederland: € 36 mln.
Aandeel uit clouddiensten: 35%
Sectoren Zorg, Financiële dienstverlening, IT & Telecom, Zakelijke dienstverlening, Transport & Logistiek, Productie & Industrie, Bouw, Overheid/Publieke dienstverlening
  Bekijk het profiel van Open Line op Outsourcing Performance