Open Line

Enterprise Cloud IT Services

Managed Cloud Services

Cloud Enabled Managed Service Provider (CEMSP)
Cloud Orchestrator and Aggregator (COA)
Cloud Application Integrator (CAI)
Managed IaaS

Public Cloud Services (proprietary)

SaaS
PaaS
IaaS

Cloud Capabilities

cloud (NIST)
  

 

Portal/Self Service
Broad Network Access
Resource Pooling
Rapid Elasticity
Measured Service

Wel van toepassing

 

Niet van toepassing

Vanuit Maastricht-Airport, Eindhoven, Capelle aan de IJssel, Arnhem en binnenkort ook Amsterdam biedt Open Line volledig gemanagde clouddiensten en verwante consultancy aan opdrachtgevers in heel Nederland. Open Line beschikt over twee eigen datacenters, de basis voor ‘trusted cloud’- diensten. Onderdeel van deze datacenters is de Azure Stack, die het mogelijk maakt om in combinatie met Microsoft Azure brede – veelal hybride – clouddiensten te bieden.

De dienstverlening van Open Line is gebaseerd op door een doordacht volledig gemanaged hybride IaaS-platform en de hierbij behorende beheertools. Additionele diensten die Open Line actief onder de aandacht brengt, zijn onder andere de smart storage en smart back-up service. In het verlengde hiervan biedt Open Line ook business continuity en business recovery-diensten die het mogelijk maken na een uitval de bedrijfsvoering weer snel op gang te krijgen. Een van de nieuwste diensten die geleverd wordt vanuit de Open Line datacenters is een volledige gemanagede Red Hat OpenShift private cloudoplossing gericht op DevOps-vraagstukken.

Open Line heeft overwegend opdrachtgevers met een omvang van tweehonderd tot vijfduizend werkplekken in de sectoren industrie, zakelijke dienstverlening, zorg en lokale overheid. Veel opdrachtgevers in deze sectoren werken vaak nog met legacy-systemen en zijn niet bereid of in staat om in één keer de sprong naar de public cloud te maken, Open Line levert dan ook vaak maatwerk in de vorm van een dedicated private of hybride cloudomgeving. Open Line beperkt zich niet tot de techniek, maar besteedt in de transitie en gedurende de dienst ook veel aandacht aan de ontwikkeling van eindgebruikers (adoptie) door het geven van training en persoonlijke ondersteuning.

Naast het bieden van trusted clouddiensten, werkt Open Line samen met een hechte groep aan partners waaronder de ConnectedDataGroup, Trivento, Quistor, maar ook Cisco, Dell EMC, Microsoft, Veeam en Red Hat. In de combinatie stellen die partnerships Open Line in staat om complexe data analytics, database en DevOps-vraagstukken te adresseren en gericht en strategisch met haar relaties mee te denken en mee te bewegen.

 

DE STRIJD AANGAAN TEGEN KANKER

MAASTRO clinic is een bestralingsinstituut dat de bestraling (radiotherapie) van diverse kankersoorten verzorgt. MAASTRO gaat de strijd tegen kanker aan door het verzorgen van de bestraling (radiotherapie) via wetenschappelijk onderzoek en via onderwijs. MAASTRO en Open Line zijn jaren geleden een strategisch partnership aangegaan waarin Open Line de verantwoordelijkheid heeft genomen voor het beheren van de IT-infrastructuur. Onlangs is dit partnership uitgebreid door de verhuizing van de IT-infrastructuur naar de datacenters van Open Line. Deze verdere ontzorging, die mede is ingegeven door de oprichting van het Zuid-Oost Nederland Protonen Therapie Centrum (ZON-PTC), geeft de I&A-afdeling van MAASTRO de mogelijkheid om zich nog verder te verdiepen in haar kerntaken. Open Line zoekt hierin nadrukkelijk de samenwerking op met MAASTRO-medewerkers om de gehele outsourcing te doen slagen. De korte lijnen die Open Line en MAASTRO hierin hanteren zijn van cruciaal in de dynamische en snel ontwikkelende wereld van de radiotherapie. Succesvolle projecten tot nu toe zijn de verhuizing van IT-apparatuur en data, verhuizing van de telefonie-omgeving, upgrade van de primaire zorgapplicaties (onder meer het Oncology Information System en het EPD), implementatie van de nieuwe planvergelijk mogelijkheden (protonen of fotonen) en implementatie van een vendor-neutrale PACS-oplossing (voor beeldarchivering) uit de muur.

Aanvullende informatie

Technologie- en platformpartners o.a. Avamar, Cisco, Cisco Meraki, Citrix, Dell EMC, Ivanti (RES Software), Microsoft, Microsoft Azure, Microsoft Azure Stack, Office 365, Riverbed, Veaam
API X
EU Data Control
Compliancy standaarden en richtlijnen ISO/IEC 27001, ISAE 3402/SOC1 Type II, NEN 7510, ISO 14001, ISO 20000-1
Locatie datacenter(s) o.a. Maastricht-Airport en Landgraaf
Aantal medewerkers Nederland: 202
Cloud-ontwikkelcapaciteit: onbekend
Omzet 2017 Nederland: €43 mln.
Aandeel uit clouddiensten: 70%
Sectoren Bouw, Financiële dienstverlening, IT & Telecom, Overheid/Publieke dienstverlening, Productie & Industrie, Transport & Logistiek, Zakelijke dienstverlening, Zorg
  Bekijk het profiel van Open Line op de Giarte ITX Monitor Website