Proact

Enterprise Cloud IT Services

Managed Cloud Services

Cloud Enabled Managed Service Provider (CEMSP)
Cloud Orchestrator and Aggregator (COA)
Cloud Application Integrator (CAI)
Managed IaaS

Public Cloud Services (proprietary)

SaaS
PaaS
IaaS

Cloud Capabilities

cloud (NIST)
  

 

Portal/Self Service
Broad Network Access
Resource Pooling
Rapid Elasticity
Measured Service

Wel van toepassing

 

Niet van toepassing

Proact is een datacenter solution provider met vestigingen in vijftien landen, en leverancier van managed cloud services. Het bedrijf is in 1994 opgericht in Zweden. De afgelopen tien jaar heeft Proact een transitie doorgemaakt van infrastructuur- integrator naar beheerpartij voor zowel private als public infrastructuren. Het Nederlandse kantoor staat in Utrecht, waar ook het Network Operations Center is gevestigd van waaruit alle beheersactiviteiten in de Benelux aangestuurd worden.

Proact werkt met circa 35 datacenters in Europa. Het bedrijf fungeert als Cloud Orchestrator en Aggregator die assisteert bij het realiseren van hybride cloudoplossingen. Proact stelt, samen met opdrachtgevers, door middel van Business Cloud Alignment vast welke cloudvarianten het beste passen bij de behoeften. Proact is Microsoft Cloud Service Partner en levert SaaS voor Microsoft applicaties als Exchange, SharePoint en Skype for Business. Met behulp van eigen tooling verzorgt Proact bovendien een Cloud Readiness Assessment om een migratieplan te maken. Met deze gefaseerde roadmap kunnen opdrachtgevers in hun eigen tempo legacy afbouwen en vervangen.

Het hybride aanbod van Proact kenmerkt zich door drie dimensies. De eerste is de locatie van het platform: on-site, in een datacenter of een public cloud. De tweede betreft een keuze tussen betalen voor gebruik of investeren in eigen capaciteit. De derde dimensie is het beheer van de lagen infrastructuur, platform en applicaties: zelf doen of uitbesteden. Belangrijk bij het keuzeproces is ook een exit-strategie. De grootste uitdaging daarbij is het databeheer. Veel opdrachtgevers vrezen lock-in bij het gebruik van een public cloud.

De beweging naar de cloud signaleert Proact in vrijwel alle sectoren. In de gezondheidszorg ziet Proact echter een heel andere dynamiek dan bijvoorbeeld in het onderwijs of bij overheden. Proact levert nu veel business solutions aan instellingen in de zorg, bijvoorbeeld op het gebied van archivering. Voor de ziekenhuizen van de Reinier de Graaf Groep heeft Proact de IT-infrastructuur ten behoeve van zorgapplicaties naar de cloud gebracht. Bovendien is Proact betrokken geweest bij de opzet van de VDI-omgeving.

Proact bedient ook een Nederlandse fabrikant van vliegtuigonderdelen met infrastructurele diensten. Deze organisatie ziet de hoeveelheid data elk jaar verdubbelen en maakt daarom al jaren gebruik van Proacts portfolio van managed cloud services.

Nederlands payroll bedrijf
Veel uitzendorganisaties werken met de cloudsoftware van een Nederlands payroll bedrijf, naar keuze op PaaS- en/of SaaSniveau. De organisatie biedt een all-in-one cloudoplossing voor generieke uitzendbureaus. In deze bundel is alle wet- en regelgeving verwerkt en zijn bovendien meer dan vijfhonderd CAO’s opgenomen. Voor uitzendorganisaties met specifieke eigenschappen is een ontwikkelplatform beschikbaar waarmee voortgeborduurd kan worden op het generieke systeem. Proact levert voor deze toepassing de infrastructuur en de ontwikkelplatforms.

Aanvullende informatie

Technologie- en platformpartners o.a. Amazon Web Services, Microsoft Azure, Office 365, VMware, EMC, Cisco, Commvault, NetApp
API X
EU Data Control
Compliancy standaarden en richtlijnen ISO/IEC 27001, ISO 9001, ISAE 3402/SOC1, NEN 7510
Locatie datacenter(s) o.a. Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Brussel (BE) en Gent (BE)
Aantal medewerkers Nederland: 111 - Global: 850
Cloud-ontwikkelcapaciteit: niet van toepassing
Omzet 2017 Nederland: 50,2 mln. EUR
Global: 330 mln. EUR
Aandeel uit clouddiensten: onbekend
Sectoren Proact geeft aan in alle sectoren vertegenwoordigd te zijn
  Bekijk het profiel van Proact op de Giarte ITX Monitor Website