Reasonnet

Enterprise Cloud IT Services

Managed Cloud Services

Cloud Enabled Managed Service Provider (CEMSP)
Cloud Orchestrator and Aggregator (COA)
Cloud Application Integrator (CAI)
Managed IaaS

Public Cloud Services (proprietary)

SaaS
PaaS
IaaS

Cloud Capabilities

cloud (NIST)
  

 

Portal/Self Service
Broad Network Access
Resource Pooling
Rapid Elasticity
Measured Service

Wel van toepassing

 

Niet van toepassing

Het in Amsterdam gevestigde Reasonnet is met een wholesale-only aanbod actief in de markt van clouddiensten. Reasonnet bedient met name system-integrators, SaaS-providers, Independent Software Vendor’s (ISV’s) en internetserviceproviders. In de SaaS-groep komen ook ondernemingen voor waar de exploitatie van apps in het verlengde van andere activiteiten gebeurt, maar dan is Reasonnet slechts de leverancier van pay-per-use hosting. ReasonNet is een zusterbedrijf van Sentia, allebei onderdeel van de Intelligent groep.

Het marktaanbod van Reasonnet is afgestemd op afnemers die zelf over de nodige expertise van cloudservice en -technologie beschikken. Reasonnet levert infrastructuur in bouwblokken en desgewenst de platforms waarmee die bouwblokken beheerd of apps ontwikkeld kunnen worden. Het bedrijf beheert zijn eigen virtual private cloud, gebaseerd op de converged infrastructuur van met name VCE, faciliteert verbindingen naar een scala van public clouds en legt connecties naar omgevingen die in co-locatie staan. Zo’n negentig procent van alle omgevingen die Reasonnet beheert hebben een hybride karakter. Het bedrijf heeft zijn eigen datacenter in Amsterdam, maakt gebruik van een datacenter in Delft (TDCG) en doet zijn backups in Almere. Die datacenters zijn elk verbonden met twee aparte router-clusters, om high performance en high availability te bieden via het Next Generation Network van Cisco.

Reasonnet beheert zelf geen applicaties. Alle aandacht gaat naar de infrastructuur en dat stelt Reasonnet in staat een actueel en scherp geprijsd aanbod te doen, en zijn innovatiesnelheid hoog te houden. Onder andere in het domein van security en cloud-orkestratie. Deze rolverdeling is met name van belang voor system-integrators die het beheer en de voortdurende ontwikkeling van infrastructuur willen uitbesteden en voor IT-bedrijven die een eigen cloud willen aanbieden maar schaalgrootte missen.

Het marktaanbod leunt zwaar op selfservice. Reasonnet heeft een eigen academy waar onder andere training van medewerkers (techniek en (pre-)sales) van klanten plaatsvindt. Een thema is onder andere Hoe Maak Je een Hybride Cloud? Het bedrijf werkt bovendien samen met XebiaLabs, waardoor DevOp-automation aangeboden kan worden als service. Die tooling zit pre-installed op de infrastructuur zodat system-integrators en SaaS-providers er direct gebruik van kunnen maken. Uiteraard wordt door Reasonnet ondersteuning voor het PaaS-product geboden.

SaaS-providers die gebruik maken van de infrastructuur zijn onder andere Regas, dat actief is in de zorg- en welzijnssector. Een andere opdrachtgever is Link-Busters dat big data gebruikt om illegale film- en muziekbestanden op te sporen, een geautomatiseerde dienst online voor uitgevers, muzikanten en auteurs. Reasonnet heeft een partner- ecosysteem waarin bijvoorbeeld ook marketingbijstand wordt gegeven om een nieuwe app in SaaS op de markt te brengen. Zo heeft Reasonnet recent samen met Eurofiber via resellers whitelabel cloud-werkplekken in de markt gezet.

Korte time-to-market voor Innvolve
Reasonnet levert cloudfaciliteiten aan IT-dienstverlener Innvolve, waarmee het bedrijf in zeer korte tijd applicaties beschikbaar kan stellen op bijvoorbeeld een Citrix- omgeving. Daarnaast heeft Reasonnet samen met Innvolve ‘On Premise Private Cloud’ opgezet. Hierbij is de klant van Innvolve eigenaar van zijn eigen cloud, waardoor deze maximale controle heeft over compliance en een vendor lock-in wordt voorkomen.

Aanvullende informatie

Technologie- en platformpartners o.a. EMC, Cisco, Commvault, VCE
API Reasonnet levert vCloud Director API’s voor het beheer van de cloudomgeving.
EU Data Control
Compliancy standaarden en richtlijnen ISO/IEC 27001, ISO 9001, ISAE 3402/SOC1 Type II, NEN 7510, ISO 14001
Locatie datacenter(s) o.a. Amsterdam, Delft en Almere
Aantal medewerkers Nederland: 200 - Global: 350
Cloud-ontwikkelcapaciteit: 10 FTE (Nederland/Global)
(Gegevens Intelligent groep)
Omzet FY2014 (Gegevens Intelligent groep) Nederland: € 35 mln. - Global: € 65 mld.
Aandeel uit clouddiensten: 90%
Sectoren Wholesale