Schuberg Philis

Schuberg Philis

Enterprise Cloud IT Services

Managed Cloud Services

Cloud Enabled Managed Service Provider (CEMSP)
Cloud Orchestrator and Aggregator (COA)
Cloud Application Integrator (CAI)
Managed IaaS

Public Cloud Services (proprietary)

SaaS
PaaS
IaaS

Cloud Capabilities

cloud (NIST)
  

 

Portal/Self Service
Broad Network Access
Resource Pooling
Rapid Elasticity
Measured Service

Wel van toepassing

 

Niet van toepassing

Naast de bekende kwaliteitsstandaard die Schuberg Philis hanteert van 100% functionele uptime in combinatie met 100% klanttevredenheid, richt Schuberg Philis zich vanuit Schiphol-Rijk op het helpen van organisaties bij hun digitale transformatie. Klanten zijn vrijwel zonder uitzondering op zoek naar versnelling en flexibiliteit; ze experimenteren rondom hun verdienmodel en met nieuwe ‘cloud based’ technologieplatforms.

Schuberg Philis realiseert cloud native applicatieplatforms en serverless-omgevingen, waarmee zowel de voorbereidingstijd als aanloopkosten tot een minimum worden beperkt. De toepassing van Continuous Integration en Continuous Deployment (CI/CD) is inmiddels een gegeven voor DevOps-teams die direct en gericht aan de slag willen met het ontwikkelen en uitrollen van nieuwe functionaliteit.

De teams van Schuberg Philis stellen volop de ontwikkelingen op het gebied van cloud native architectuur en serverless software te omarmen. ‘Heavy lifting’ is niet langer noodzakelijk en de technologie draagt direct bij aan de creatie van business value. Het sluit aan bij de aanpak waarbij je met kleine stappen en in een modulaire aanpak doorlopend innoveert, bouwt en verbetert. Dat verkleint de risico’s, versterkt de grip op het proces en vergroot de kans op een goed eindresultaat. Daarnaast wordt deze technologie in rap tempo volwassen en daarmee ook geschikt voor missie-kritieke toepassingen.

Schuberg Philis heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd in de eigen digitale transformatie: van een dienstverlener in high end maatwerk infrastructuuroplossingen naar een partner die organisaties helpt bij het creëren van waarde uit softwareoplossingen. De teams zijn uitgebreid met experts die de brug kunnen slaan tussen bedrijfsprocessen en functionaliteit: denk aan business consultants met domeinkennis en software developers met de kennis en expertise die nodig is om alle veranderende applicaties in samenhang te laten functioneren; schaalbaar, veilig en beschikbaar.

Deze geleidelijke accentverschuiving heeft geleid tot nieuwe klanten zoals Enexis, PostNL, ABN AMRO Franx & Prospery en Business Lease. Inmiddels telt Schuberg Philis meer dan 270 medewerkers. Tot de klantenkring van Schuberg Philis horen verder opdrachtgevers zoals Rabobank, ING, ASR, Argenta, Moneyou, Jumbo, Eneco, Hartwig Medical Foundation, BKWI, het Loodswezen en Air France KLM.

Schuberg Philis is geen top-down geleide onderneming, maar een zelfsturende organisatie op basis van autonome klantteams waarin engineers, ontwikkelaars en business analisten centraal staan en die verantwoordelijkheid nemen voor het resultaat. De bedrijfsfilosofie van Schuberg Philis is – als schoolvoorbeeld van effectiviteit van zelfsturing – sinds 2012 lesmateriaal op Harvard Business School.

 

Geautomatiseerde agility

Voor PostNL wordt de pakketbezorging een steeds groter deel van de business; het is momenteel de activiteit die het meest bijdraagt aan de winstgevendheid. Het succes van de pakkettenbusiness is grotendeels afhankelijk van schaalbaarheid op het gebied van technologie, mensen en processen. IT is bedrijfskritisch: als IT uitvalt, ligt het bezorgproces stil. Vanuit de historie had PostNL te maken met een groot en gefragmenteerd IT-landschap. De business van PostNL is steeds meer afhankelijk van realtime data, die van belang zijn om de klant goed op maat te bedienen. De bestaande keten van meest kritische leveranciers moest worden opgewaardeerd naar een mission critical regime met honderd procent functionele beschikbaarheid. Samen met Schuberg Philis werkt PostNL aan het flexibeler en daarmee stabieler maken van het applicatielandschap.

Als eerste heeft Schuberg Philis het complete landschap in kaart gebracht, met hulp van PostNL. De infrastructuur van PostNL was al ondergebracht bij AWS, dus de experts van Schuberg onderzochten de applicaties vanuit hun orkestratierol vooral met het oog op monitoring, beschikbaarheid, schaalbaarheid en security. Daarbij werd toegewerkt naar een platform met een eenduidige structuur en parameters die voor alle applicaties gelden, hetgeen voor applicatieleveranciers veel duidelijkheid – en dus snelheid in ontwikkelingen en beheer – oplevert. Dankzij ketenmonitoring is op procesniveau duidelijk welke applicatie en leverancier waarvoor verantwoordelijk is. Zo kunnen verstoringen sneller worden opgelost.

In het voorjaar van 2017 kwam de cloud native landingszone in AWS gereed voor applicaties uit het bestaande en het toekomstige landschap en konden de eerste applicaties over. De ultieme test volgde aan het eind van 2017, tijdens Black Friday en de decembermaand. Er werden in de feestdagenperiode 33 miljoen pakjes afgeleverd met een piek van 1,4 pakketten per dag, zonder noemenswaardige problemen.

Aanvullende informatie

Technologie- en platformpartners o.a. Amazon Web Services (Advanced partner & Well Architected partner), Microsoft (Gold Partner & Cloud Service Provider) Google Cloud Platform (Partner), SoftLayer, Cloud Foundry, OpenStack, VMware, EMC, Cisco, Dell, Salesforce, Oracle, SAP, Apache Cloudstack, MissionCriticalCloud
API Een API is beschikbaar voor zowel de multi-cloud orkestratie als de IaaS- en PaaS-omgeving.
EU Data Control
Compliancy standaarden en richtlijnen ISO/IEC 27001, ISAE 3000/SOC2 (de financieel relevante processen uit het ISAE 3402/SOC1-rapport zijn opgenomen in het ISAE 3000-rapport), verwacht in 2016: NEN 7510
Locatie datacenter(s) o.a. Schiphol-Rijk, Amsterdam (twee locaties) en Haarlem
Aantal medewerkers Nederland: 285
Cloud-ontwikkelcapaciteit: 285 FTE
Omzet 2017 Nederland: € 59,3 mln.
Aandeel uit clouddiensten: 70%
Sectoren Financiële dienstverlening, IT & Telecom, Overheid/Publieke dienstverlening, Retail, Transport & Logistiek, Zakelijke dienstverlening, Zorg
  Bekijk het profiel van Schuberg Philis op Outsourcing Performance