Schuberg Philis

Schuberg Philis

Enterprise Cloud IT Services

Managed Cloud Services

Cloud Enabled Managed Service Provider (CEMSP)
Cloud Orchestrator and Aggregator (COA)
Cloud Application Integrator (CAI)
Managed IaaS

Public Cloud Services (proprietary)

SaaS
PaaS
IaaS

Cloud Capabilities

cloud (NIST)
  

 

Portal/Self Service
Broad Network Access
Resource Pooling
Rapid Elasticity
Measured Service

Wel van toepassing

 

Niet van toepassing

Schuberg Philis bouwt en managet vanuit Schiphol-Rijk innovatieve mission critical cloudoplossingen in complexe ecosystemen. Door de afwezigheid van externe financiering kan Schuberg Philis zich volledig op de lange termijn klanttevredenheid richten. 100% functionele uptime in combinatie met 100% klanttevredenheid is dan ook de standaard.

Binnen het team van 185 medewerkers van Schuberg Philis is een groep van 45 ontwikkelaars doorlopend actief met het ontwerpen en bouwen van cloudtechnologie. Zo heeft Schuberg Philis een zelfontwikkeld PaaS-platform in huis waar ontwikkelaars code en applicaties in een gesimuleerd landschap kunnen testen.

De investeringen van Schuberg Philis in cloudinnovatie hebben een sterke impuls gegeven aan de activiteiten in het domein van applicatie- en middleware-ontwikkeling. Door de combinatie van cloud-orkestratie (COA) en applicatie- integratie- en ontwikkeling (CAI) kan Schuberg Philis voor haar opdrachtgevers de volledige en een snelle go- to-market van nieuwe toepassingen realiseren.

Oplossingen van Schuberg Philis zijn ‘cloud agnostic’: ze worden niet gedomineerd door specifieke vendors, zodat een technische lock-in voorkomen wordt.

Schuberg Philis heeft een stevige footprint in de financiële dienstverlening, waar IT even complex als kritisch is. Een ander marktsegment is online retail, waar juist ontwikkelsnelheid en innovatie van groot belang zijn. Het bedrijf is bovendien sterk vertegenwoordigd bij de ‘always-on’ nutsbedrijven.

Tot de klantenkring van Schuberg Philis horen opdrachtgevers zoals Rabobank, Jumbo, Eneco, ASR en Air France KLM. Voor Rabobank is het cloudplatform gebouwd waarmee Rabobank International Direct Banking actief is in Ierland, België, Duitsland, Nieuw Zeeland en Australië. Voor Eneco Energy Trade maakte Schuberg Philis een Traders Desktop die toegang geeft tot honderden applicaties die door traders dagelijks gebruikt worden. Ook de achterliggende infrastructuur wordt beheerd door Schuberg Philis. Bij Leaseplan Bank heeft Schuberg het midoffice bankingplatform vervangen waarbij de nieuwe kernapplicatie, Matrix, volledig in de Schuberg Philis Cloud draait.

Schoolvoorbeeld op Harvard
Schuberg Philis is geen top-down geleide onderneming, maar een zelfsturende organisatie. De ervaren engineers en ontwikkelaars staan centraal, en dat is bevorderlijk voor zowel de innovatiekracht als de kwaliteit van het klantcontact. Opdrachtgevers werken direct samen met expert-teams die weten wat technisch mogelijk is en die verantwoordelijkheid nemen voor het resultaat. Deze aanpak is door Harvard Business School beschreven als schoolvoorbeeld van effectiviteit van zelfsturing, en dient nu als lesmateriaal op die universiteit.

Aanvullende informatie

Technologie- en platformpartners o.a. Amazon Web Services, Google Cloud Platform, SoftLayer, Cloud Foundry, OpenStack, VMware, EMC, Cisco, Dell, Salesforce, Oracle, SAP, Apache Cloudstack, MissionCriticalCloud
API Een API is beschikbaar voor zowel de multi-cloud orkestratie als de IaaS- en PaaS-omgeving.
EU Data Control
Compliancy standaarden en richtlijnen ISO/IEC 27001, ISAE 3000/SOC2 (de financieel relevante processen uit het ISAE 3402/SOC1-rapport zijn opgenomen in het ISAE 3000-rapport), verwacht in 2016: NEN 7510
Locatie datacenter(s) o.a. Schiphol-Rijk, Amsterdam (twee locaties) en Haarlem
Aantal medewerkers Nederland: 185
Cloud-ontwikkelcapaciteit: 45 FTE
Omzet FY2015 Nederland: € 51 mln.
Aandeel uit clouddiensten: 55%
Sectoren Zorg, Financiële dienstverlending, IT & Telecom, Zakelijke dienstverlening, Retail, Overheid/Publieke dienstverlening
  Bekijk het profiel van Schuberg Philis op Outsourcing Performance