Sentia

Enterprise Cloud IT Services

Managed Cloud Services

Cloud Enabled Managed Service Provider (CEMSP)
Cloud Orchestrator and Aggregator (COA)
Cloud Application Integrator (CAI)
Managed IaaS

Public Cloud Services (proprietary)

SaaS
PaaS
IaaS

Cloud Capabilities

cloud (NIST)
  

 

Portal/Self Service
Broad Network Access
Resource Pooling
Rapid Elasticity
Measured Service

Wel van toepassing

 

Niet van toepassing

Sentia is onderdeel van de Belgisch-Nederlandse Intelligent Groep. Het bedrijf houdt zich bezig met IT managed services en outsourcing van complexe bedrijfskritische applicaties die gebruik maken van cloudplatforms. In Nederland heeft Sentia vestigingen in Nieuwegein en Amsterdam. Uitbreiding met datacenters in België staat op de agenda voor 2016.

Al ruim vijftien jaar levert Sentia outsourcingsdiensten aan bedrijven en instellingen die extra eisen stellen aan beschikbaarheid en betrouwbaarheid van systemen en data. De onderneming zet onder de noemers Managed Application Continuity en Managed Platform daarbij een eigen private cloud platform in, de Sentia Cloud die in Nederlandse datacenters draait. Waar inzet van de public cloud toegevoegde waarde heeft, maakt Sentia gebruik van Microsoft Azure of Amazon Web Services. Dat laatste onder de noemer van Managed Public Cloud en doorgaans beheerd via een zelf ontwikkeld platform (CODE).

De toegevoegde waarde van Sentia ligt op de cloudpropositie. Eén van de diensten die Sentia levert, is gericht op Managed Application Continuity. Hierbij kan Sentia zorgen voor het ontwerpen van een applicatielandschap, de technische realisatie en het beheer. Door te werken met een gestructureerd DevOps-proces worden kosten bespaard en kan invoering van nieuwe applicaties worden versneld. Voor het technisch applicatiebeheer worden developers, infrastructuurexperts en continuity-engineers ingezet. Bij het beheer maakt Sentia gebruik van proactieve monitoring.

Sentia is in diverse deelmarkten actief en heeft veel opdrachtgevers in de financiële dienstverlening; bij verzekeraars en banken onder andere Univé en Achmea. Voor ThiemeMeulenhoff beheert Sentia een aantal educatieve online leeromgevingen. Voor Zeeman heeft Sentia de complete e-commerce infrastructuur ingericht, gebruikmakend van Amazon Web Services. De communities en vergelijkingssites van de Consumentenbond worden gehost bij Sentia, allemaal online activiteiten met sterk wisselende bezoekersaantallen.

Ook wordt hosting verzorgd voor verschillende marketingbureaus en digital agencies. Een voorbeeld uit de categorie digital agencies is TamTam, een online reclamebureau dat websites bouwt en beheert, social media exploiteert en online campagnes initieert voor opdrachtgevers zoals Nationale Opera & Ballet, De Hypotheker en Oxxio. Behalve voorbeelden waarbij de online presence centraal staat, zijn er ook referenties van bedrijven waar interne processen ondersteund worden. Bij Univé neemt Sentia bijvoorbeeld alle kritische IT-platformen voor zijn rekening.

Kritische analyses
LabWest is de laboratoriumorganisatie die werkt voor ziekenhuizen in Den Haag. Ruim 300 medewerkers verwerken daar jaarlijks bijna 1 miljoen orders, meer dan acht miljoen analyses omvattend. De totale infrastructuur van LabWest wordt beheerd door Sentia. Dat zijn niet alleen bedrijfskritische systemen, maar ook platforms die voor patiënten kritiek zijn in het geval van spoedeisende analyses: de analysedata en de applicaties van LabWest moeten 24/7 beschikbaar zijn. Sentia beheert voor LabWest de servers en applicaties, verzorgt end-to-end support van de vereiste infrastructuur en bewaakt de veiligheid. Niet alleen het dagelijks desk-werk wordt ondersteund, maar ook de middleware en analyseapparatuur zijn aangesloten. Ook de online werkplek van het medisch personeel komt uit de Sentia-cloud; iedereen heeft toegang tot zijn eigen werkomgeving.

Aanvullende informatie

Technologie- en platformpartners o.a. Amazon Web Services, Microsoft Azure, Office 365, Google Apps for Work, OpenStack, VMware, Cisco, Dell, Oracle, Nimble, Hedvig, Arista, Juniper
API X
EU Data Control
Compliancy standaarden en richtlijnen ISO/IEC 27001, ISO 9001, ISAE 3402/SOC1 Type II, NEN 7510, ISO 14001
Locatie datacenter(s) o.a. Amsterdam (drie locaties), Zaventem (BE) en Diegem (BE)
Aantal medewerkers Nederland: 280 - Global: 430
Cloud-ontwikkelcapaciteit: 8 FTE
Omzet 2017 Nederland: 45,5 mln. EUR
Global: 79,5 mln. EUR
Aandeel uit clouddiensten: 75%
Sectoren Sentia geeft aan in bijna alle sectoren (met uitzondering van Bouw) vertegenwoordigd te zijn
  Bekijk het profiel van Sentia op Outsourcing Performance