Simac

Enterprise Cloud IT Services

Managed Cloud Services

Cloud Enabled Managed Service Provider (CEMSP)
Cloud Orchestrator and Aggregator (COA)
Cloud Application Integrator (CAI)
Managed IaaS

Public Cloud Services (proprietary)

SaaS
PaaS
IaaS

Cloud Capabilities

cloud (NIST)
  

 

Portal/Self Service
Broad Network Access
Resource Pooling
Rapid Elasticity
Measured Service

Wel van toepassing

 

Niet van toepassing

Met Nederland als thuisbasis is Simac met diverse werkmaatschappijen ook in de omringende landen actief. Het bedrijf heeft vestigingen in alle Benelux-landen. Het cloudportfolio bestaat uit cloud-consultancy, cloud-integratie en clouddiensten, veelal in de vorm van hybride oplossingen, waarbij gebruik kan worden gemaakt van gestandaardiseerde diensten uit de eigen Simac Cloud.

Simac evolueert geleidelijk van system integrator naar service integrator om uiteindelijk een information integrator te worden. Opdrachtgevers hebben daar volgens Simac behoefte aan, want die werken bijvoorbeeld met Office 365 of Exact Online en willen koppelingen kunnen maken, databases aanschakelen en alles via dezelfde usernames en passwords toegankelijk maken.

Een thema dat Simac recentelijk onder de aandacht heeft gebracht is business recovery. Eén op de vijf bedrijven krijgt te maken met een serieus incident dat doorwerkt op IT, en in 80 procent van de gevallen leidt dat tot ingrijpend dataverlies. Met een infrastructuur in de cloud, data veilig in datacenters en werkplekken op afstand beheerd, kan een organisatie snel weer up-and-running zijn.

Simac richt zich op de marktsegmenten handel, industrie, finance, retail en healthcare en op de niche van lokale overheden. De balans slaat nu nog door naar IaaS, maar Simac voegt meer en meer SaaS aan zijn aanbod toe, al dan niet met hulp van derden (Simac is een Microsoft Cloud Solution Provider). Een andere ontwikkeling is dat de cloud met al zijn dimensies outsourcing aantrekkelijk maakt voor middelgrote en kleine organisaties die voorheen niet de capaciteit hadden om dat proces te coördineren.

Als referenties noemt Simac onder meer Hendrix Genetics waar veel legacy systemen geleidelijk plaatsmaken voor nieuwe oplossingen in een hybride opzet. Hendrix is sterk gegroeid door recente overnames, waardoor het IT-landschap erg divers is. Bij de overstap naar nieuwe systemen maakt Hendrix volop gebruik van hybride structuren in de cloud. Simac is betrokken bij deze transitie. Een andere referentie is Pon’s Automobielhandel, die gebruik maakt van de cloudoplossing voor scanning en herkenning en voor factuurverwerking voor 40 autodealers in Nederland. Daarnaast kent deze oplossing nog vele andere gebruikers binnen de automotive sector.

Ook e-invoicing wordt door Simac vanuit de cloud aangeboden. Deze SaaS-toepassing maakt gebruik van de infrastructuur die Simac heeft opgezet voor haar andere clouddiensten. Gebruikers van de e-invoicing-oplossing van Simac zijn onder andere ROTO, ISS en Sundio. Het bieden van infrastructuur voor business-apps en diensten die in een SaaS-opzet worden aangeboden, ziet Simac als een nieuwe kans in de markt.

Virtuele wasstraat Coöperatie
DELA laat een groot deel van haar data beheren door Simac. De transitie naar de Simac-cloud was binnen één weekend voltrokken. Voor die transitie is een virtuele wasstraat opgezet om de eigen data te scheiden van vendor-specifieke settings waarop intellectueel eigendom geclaimd werd. Ook alle werkplekken in Nederland worden nu geleverd vanuit de Simac-cloud. Dat resulteert in efficiency, toegenomen flexibiliteit en verbeterde beschikbaarheid. DELA voert zelf de regie over de afgenomen diensten. DELA heeft samen met Simac een roadmap opgesteld met focus op innovatie, kostenreductie en security.

Aanvullende informatie

Technologie- en platformpartners o.a. Microsoft Azure, Office 365, VMware, HPE Helion, Cisco, Oracle, SAP, Safenet
API X
EU Data Control
Compliancy standaarden en richtlijnen ISO/IEC 27001, ISO 9001, ISAE 3402/SOC1
Locatie datacenter(s) o.a. Tilburg en Ede
Aantal medewerkers Nederland: 800 - Global: 1.111
Cloud-ontwikkelcapaciteit: 3 FTE
Omzet 2017 Nederland: 91,9 mln. EUR
Global: 223 mln. EUR
Aandeel uit clouddiensten: 10% (Global)
Sectoren Simac geeft aan in alle sectoren vertegenwoordigd te zijn