SLTN

Enterprise Cloud IT Services

Managed Cloud Services

Cloud Enabled Managed Service Provider (CEMSP)
Cloud Orchestrator and Aggregator (COA)
Cloud Application Integrator (CAI)
Managed IaaS

Public Cloud Services (proprietary)

SaaS
PaaS
IaaS

Cloud Capabilities

cloud (NIST)
  

 

Portal/Self Service
Broad Network Access
Resource Pooling
Rapid Elasticity
Measured Service

Wel van toepassing

 

Niet van toepassing

SLTN is een van de grotere IT-bedrijven in private handen, opgericht in 1997. De IT-dienstverlener heeft haar activiteiten verdeeld over drie divisies: hardware en software, managed (cloud)services en detachering. SLTN presenteert zich als een onafhankelijke managed cloud serviceprovider: het bedrijf wertk samen met onder andere Microsoft, IBM en AWS. Hiertoe beschikt SLTN over 3 lokale datacenters in Waalwijk, Groenekan en Amsterdam, waar klanten workloads kunnen onderbrengen wanneer de publieke cloud van Azure of AWS hiervoor niet geschikt is. Dat stelt SLTN in staat haar klanten te helpen bij het kiezen en realiseren van een cloudmix. SLTN biedt cloud omgevingen en uiteenlopende diensten, van IaaS en DRaaS tot en met bijvoorbeeld Oracledatabases as a service.

In de visie van SLTN bestaat er niet zoiets als een ideale cloud – de beste oplossing wordt bepaald door omstandigheden en uitdagingen en is vrijwel altijd een mengvorm. SlTN stelt dat er in ieder geval de komende jaren behoefte blijft aan lokale Cloud providers omdat die een belangrijke rol  spelen bij het kiezen en realiseren van de combinatie tussen grote publieke Cloud providers en kleinschalige on premise omgevingen. Daarnaast zullen in de visie van SLTN workloads ook in de toekomst nog regelmatig verschuiven qua locatie: van on premise naar lokale clouds en vanuit daar wellicht naar publieke omgevingen. Managed cloud service providers zullen hierbij steeds moeten inspelen op ontwikkelingen die voor een groot deel door de klant worden bepaald, aldus SLTN.

SLTN kan Cloud omgevingen ontwerpen, implementeren en zorgen voor de migratie van applicaties van een on premise omgeving naar het nieuwe Cloud landschap, waarna SLTN het beheer kan verzorgen. SLTN heeft ook een applicatie-ontwikkelteam aan boord en helpt klanten bij het bouwen en onderhouden van maatwerkapplicaties.  Het op peil houden van deze competentie zorgt ervoor dat SLTN steeds op de hoogte blijft van wat er in sectoren speelt op applicatiegebied als je gebruik gaat maken van AWS of Azure. Ook helpt SLTN haar klanten bij het ontwerpen van de technologie als het gaat om AI- en analytics toepassingen – denk aan het opzetten van een dataplatform volgens een zelf ontwikkelde referentiearchitectuur voor het opslaan en bewerken van data en het beheren van zo’n omgeving.

Het bedrijf groeit elk jaar stevig en heeft in haar recente boekjaar een omzet van 204 miljoen euro gerealiseerd. SLTN wil de komende jaren op de huidige manier doorgroeien. Het bedrijf wijdt haar groei aan het merkonafhankelijke beleid en het brede portfolio waardoor de IT-provider goed kan inspelen op de wensen van de klant. Hieronder vallen ontwerp, migratie, beheer, werkplekken, datacentrum, managend databeheer en in toenemende mate ook kennis over artificial intelligence en domotica. De overnames van Inter Access en van Jongens van Beheer hebben in combinatie met autonome groei gezorgd voor een sterke groei in managed services. In 2019 heeft SLTN een meerderheidsbelang genomen in HPS Connectivity Solutions (HPS) waarmee het haar portfolio verder heeft verbreed op het gebied van telefonie, unified communications,  connected health-oplossingen en zorgdomotica.

Veilig Cloudplatform en digitale werkplek
Atalmedial is één van de grotere medisch diagnostische centra van Nederland met ruim 700 medewerkers. Atalmedial biedt zorgverleners en patiënten laboratoriumgeneeskunde om de oorzaak van een klacht of ziekte vast te stellen, of om de voortgang van een ziekte of genezingsproces te kunnen volgen. Zij leggen hierbij de nadruk op het optimaliseren en digitaliseren van het proces. SLTN levert Atalmedial een hoog beschikbaar en veilig cloudplatform in combinatie met een moderne digitale werkplek. De ‘As-a-Service’-dienstverlening schaalt hierbij flexibel op en af, waarmee invulling kan worden gegeven aan de verdere versaasing van het applicatielandschap en de digitale innovaties binnen Atalmedial.

Aanvullende informatie

Technologie- en platformpartners o.a. Amazon Web Services, Cisco, Dell, HPE, IBM, Microsoft, Nutanix, Oracle, Rubrik, VMware
API SLTN supports API's voor het creëren, beheren, beveiligen en analyseren van cloud-omgevingen.
EU Data Control
Compliancy standaarden en richtlijnen ISO 9001, ISO14001, ISO IEC 27001, NEN 7510, NEN 4400, ISAE 3402/SOC1 TypeII
Locatie datacenter(s) o.a. Amsterdam, Groenekan en Waalwijk
Aantal medewerkers Nederland: 500
Cloud-ontwikkelcapaciteit: 20
Omzet 2020 Nederland: € 200 mln.
Aandeel uit clouddiensten: € 15 mln.
Sectoren Financiële dienstverlening, Overheid/Publieke dienstverlening, Productie & Industrie, Retail & Consumentengoederen, Zakelijke dienstverlening, Zorg
  Bekijk het profiel van SLTN op de Giarte ITX Monitor Website