Sogeti

Enterprise Cloud IT Services

Managed Cloud Services

Cloud Enabled Managed Service Provider (CEMSP)
Cloud Orchestrator and Aggregator (COA)
Cloud Application Integrator (CAI)
Managed IaaS

Public Cloud Services (proprietary)

SaaS
PaaS
IaaS

Cloud Capabilities

cloud (NIST)
  

 

Portal/Self Service
Broad Network Access
Resource Pooling
Rapid Elasticity
Measured Service

Wel van toepassing

 

Niet van toepassing

Sogeti helpt organisaties om alles uit de cloudtechnologie te halen, en stelt daarbij aandacht te hebben voor de uitdagingen die de verdergaande digitalisering met zich meebrengt. Deze ondersteuning betreft onder meer het bepalen van een cloudstrategie, cloudmigraties zoals de transformatie naar digitale oplossingen met Cloud Native Development, alsook Cloud Managed Services.

Sogeti biedt naar eigen zeggen services voor een vlotte, efficiënte en veilige transformatie naar de cloud en ondersteunt bedrijven bij het doorlopend innoveren vanuit de cloud. Het realiseren van een volledig geautomatiseerde multicloud landingszone is daarbij een belangrijk onderdeel en brengt organisaties direct de voordelen van Infrastructuur-as-Code. Deze Infrastructuur-as-Code biedt agile teams en/of DevOps-teams de gewenste faciliteiten. Sogeti zegt in haar aanpak zowel het proces, de technologie als ook de mens (skills) mee te nemen. In de praktijk resulteert dit in een zogenoemde ‘multispeed’ aanpak, waarbij de overgang van een traditionele naar een meer agile aanpak wordt gerealiseerd, zonder verstoring of vertraging van de business. Hierbij worden diensten ingezet op het gebied van Cloud Native Development (ontwikkelen van applicaties in de cloud, bijvoorbeeld op basis van DevOps) en Cloud Managed Services (het beheer, onderhoud en verbeteren van de cloudomgeving).

De aanpak van Sogeti is gebaseerd op een heldere visie die uitgaat van een principle-based referentie-architectuur, maximale automatisering en de inzet van bewezen cloudoplossingen in plaats van ontwikkeling van eigen diensten. Deze aanpak leidt tot oplossingen waarbij klanten de beschikking krijgen over een geautomatiseerde omgeving, ofwel Infra-as-Code, en Sogeti de integratie met legacy-omgevingen en processen passend inricht. Sogeti werkt actief samen met vooraanstaande technologiepartners, zoals Microsoft Azure, Amazon Web Services, Google Cloud en Oracle Cloud.

De IT-dienstverlener biedt verder kant-en-klare cloudoplossingen, zoals Sogeti Smart Workspace. Dat is een volledig geïntegreerde en gepersonaliseerde pay-per-use werkplekdienst die Software-as-a-Service-oplossingen en webapplicaties integreert binnen de bestaande IT-infrastructuur. Daarmee wordt het beheer van applicaties, documenten, apparatuur en gebruikerstoegang vanuit een veilige webgebaseerde omgeving mogelijk, ongeacht het gebruikte device. Via één willekeurig scherm heeft de gebruiker toegang tot alle gewenste (kantoor)applicaties en de functies in Microsoft Office365 zoals Outlook en Skype for Business.

 

KLANTERVARINGEN VERBETEREN

Energiebedrijf Eneco is het resultaat van verschillende samenwerkingen en fusies en bestaat sinds 1995. Eneco is uitgegroeid tot leider in de energietransitie, zowel in België als in Nederland. Eneco wil bijdragen aan een duurzame wereld en ondergaat ook zelf als organisatie een transformatie. Het bedrijf schakelde na een aanbesteding Capgemini en Sogeti in voor de transformatie van de IT-diensten; voorwaarde voor het verbeteren van digitale klantervaringen en het kunnen ontwikkelen van innovatieve diensten zoals smart home energieoplossingen.

Sogeti zorgt binnen het contract voor het ontwikkelen en beheren van een langingszone (de Cloud Foundation), de transformatie van het on-premise landschap naar een hybride cloudomgeving, en verzorgt vervolgens het beheer van deze cloudomgevingen. Eneco heeft gekozen voor een volledige integratie van haar multicloud omgeving (o.a. Azure en Oracle) met ServiceNow op basis van maximale automatisering. DevOps-teams hebben inmiddels de beschikking over deze omgevingen in de vorm van Infra-as-Code. Deze aanpak biedt Eneco de gewenste flexibiliteit, snelheid en continuiteit. Daarnaast is de beheersbaarheid van de IT-omgeving vergroot en is het nu mogelijk om near-realtime inzicht te hebben in processen en kosten en waar nodig bij te sturen. Evenzo is het belangrijk dat Eneco met deze vernieuwde cloudgebaseerde omgeving de mogelijkheid heeft om zich te blijven ontwikkelen en vernieuwen zonder daarbij vertraagd of belemmerd te worden door keuzes uit het verleden.

Aanvullende informatie

Technologie- en platformpartners o.a. Sogeti heeft Global Alliances met HPE, IBM en Microsoft en daarnaast strategische partnerships, waaronder Amazon Web Services, Oracle, SAP, ServiceNow, VMware en vele andere voor haar portfolio op het gebied van digital, cloud, security en testen.
API Azure API management, AWS API Gateway, Apigee, Mulesoft, Swagger, Kong Api Gateway
EU Data Control
Compliancy standaarden en richtlijnen ISO 9001, ISO 14001, ISO/IEC 27001, NEN 4400, ISAE 3402/SOC1 Type I en Type II
Locatie datacenter(s) o.a. N/A
Aantal medewerkers Nederland: 2.369
Cloud-ontwikkelcapaciteit: 720 FTE
Omzet 2018 Nederland: 250 mln. EUR
Aandeel uit clouddiensten: 80 mln. EUR
Sectoren Sogeti geeft aan in alle sectoren vertegenwoordigd te zijn
  Bekijk het profiel van Sogeti op de Giarte ITX Monitor Website