Solvinity

Enterprise Cloud IT Services

Managed Cloud Services

Cloud Enabled Managed Service Provider (CEMSP)
Cloud Orchestrator and Aggregator (COA)
Cloud Application Integrator (CAI)
Managed IaaS

Public Cloud Services (proprietary)

SaaS
PaaS
IaaS

Cloud Capabilities

cloud (NIST)
  

 

Portal/Self Service
Broad Network Access
Resource Pooling
Rapid Elasticity
Measured Service

Wel van toepassing

 

Niet van toepassing

Solvinity is de nieuwe naam van ASP4all en Bitbrains, twee bedrijven die in 2014 fuseerden. Solvinity biedt managed hosting en outsourcingoplossingen voor bedrijfsleven en overheid. Solvinity ontwerpt, beheert en beveiligt een eigen platform, verdeeld over meerdere Tier3+ datacenters in Nederland. Het bedrijf richt zich op het ontwerp van private, public en hybride clouds en high performance computing-omgevingen. Solvinity heeft vier vestigingen in Nederland.

De oplossingen van Solvinity zijn gebaseerd op vier pijlers: skills, scalability, speed en security. Skills komen van de engineers die DevOps methodieken toepassen om klantomgevingen op te zetten. Delta Force Orchestration is een zelfontwikkelde tool die klanten ondersteunt bij het uitrollen van een virtuele infrastructuur, waarbij de dienstverlening snel, compleet en waar mogelijk geautomatiseerd verloopt. Voor de klant levert dit meer snelheid op en het verkleint de kans op fouten. De ontwikkelaars spreken bovendien de taal van de business, waardoor klanten voorzien worden van selfservice die precies aansluit op hun verwachtingen.

Scale verwijst naar het platform waarop in minuten op- en afgeschaald kan worden, al dan niet in combinatie met capaciteit uit andere public of private clouds, en met afrekening op basis van daadwerkelijk gebruik.

Speed duidt op de mogelijkheid om via portals, API’s of “Cloud Burst Buttons” direct capaciteit toe te voegen – relevant in bijvoorbeeld de financiële sector. Solvinity levert daar onder andere oplossingen voor actuariële processen, waarbij het gebruikelijk is om op maand- of kwartaalbasis zware analyses te draaien op grote hoeveelheden data. Met de cloudburst button kan de klant zelf de rekencapaciteit tijdelijk sterk vergroten, zodat rapportages sneller tot stand komen.

Op het gebied van security en compliance verzorgt Solvinity beveiligde infrastructuren en diensten, met onder meer een digitale wasstraat voor het beveiligen van al het digitale verkeer binnen bedrijven en tussen bedrijven en het internet.

Solvinity is in haar element in complexere omgevingen met opdrachtgevers zoals banken, verzekeraars, overheden en organisaties die voor hun bedrijfsvoering volledig afhankelijk zijn van betrouwbare en beveiligde IT-voorzieningen. Solvinity is een partner voor onder meer Aegon, Ahold, ING Bank, TNO en TransLink. De focus op security en compliance is de basis voor klantrelaties met diverse ministeries (onder meer Veiligheid & Justitie), lokale overheden en ZBO’s.

ANP: beeldbank in de cloud
Het ANP beheert meer dan tien miljoen foto’s die in verschillende resoluties ter beschikking gesteld worden. Ook heeft het ANP een groeiende collectie bewegend beeld. Een deel van de beeldcollectie van het ANP bestaat uit uniek materiaal van de Nederlandse dagbladen van de afgelopen honderd jaar, dat goed beschermd thuishoort in een private cloud in Nederland. Daarnaast koopt ANP beeldmateriaal in van grote leveranciers, waarbij het geen probleem is om deze in een publieke cloud te plaatsen. Al dat gedigitaliseerd materiaal vergt veel opslagruimte. Voor het ANP en zijn klanten is een snelle ontsluiting van belang. ANP wilde zijn complete infrastructuur aanpassen en bezuinigen op de kosten voor hosting en storage.

Solvinity kwam met een voorstel voor een hybride platform waarbij ook de mogelijkheden van Windows Azure en Amazon Web Services werden meegenomen. De aanzet tot deze migratie is in 2012 gegeven toen het aflopen van Windows-licenties een kans bood om de IT-omgeving ingrijpend te vernieuwen. Solvinity realiseerde een hybride oplossing voor de beeldbankomgeving waarop zeven verschillende fotowebsites werden aangesloten. ANP werkt nu met een beeldbank die optimaal gebruik maakt van de hybride cloud, hetgeen ANP een enorm kostenvoordeel oplevert. Ahold, ING Bank, TNO en TransLink. De focus op security en compliance is de basis voor klantrelaties met diverse ministeries (onder meer Veiligheid & Justitie), lokale overheden en ZBO’s.

Aanvullende informatie

Technologie- en platformpartners o.a. Akamai, Amazon Web Services, Arista, AwareTrain, Baruwa, Broadcom, Cisco, Citrix, Cloudbilling, Confluence, Datastax, Dell EMC
Digital Realty/InterXion, Docker, EDB PostgreSQ, Equinix, F5 Networks, FireEye, Gitlab, Google Cloud Platform, HPE, Icinga, Ivanti, Jira, Kubernetes, Microsoft Azure, Microsoft O 365 / M 365, Microsoft WVD, NetApp, Netdialog, Netwrix, Neustar, New Relic
Ninchat, ObserveIT, Oracle, Owncloud, Palo Alto, Piwik Pro, Pulse Secure, Rancher, RedHat, RSA, SAP, Snow Software, Sophos, Suse
Tenable, Thycotic, Trend Micro, Twistlock, VMware, Zerto
API Solvinity biedt API’s aan per cloudleverancier. Deze cloud-native API’s kunnen door de klant worden aangeroepen voor Cloud Resource Management. Een voorbeeld hiervan is API-driven deployment middels Terraform.
EU Data Control
Compliancy standaarden en richtlijnen ISO 27001, ISO 9001:2015, ISO 14001, PCI/DSS, ISAE 3402/SOC 1, SOC 2 incl Azure
Locatie datacenter(s) o.a. Amsterdam e.o.
Aantal medewerkers Nederland: 300
Cloud-ontwikkelcapaciteit: 160
Omzet 2020 Nederland: 50 mln. EUR
Aandeel uit clouddiensten: 25%
Sectoren Financiële dienstverlening, IT & Telecom, Zakelijke dienstverlening, Overheid/Publieke dienstverlening
  Bekijk het profiel van Solvinity op de Giarte ITX Monitor Website