T-Systems

Enterprise Cloud IT Services

Managed Cloud Services

Cloud Enabled Managed Service Provider (CEMSP)
Cloud Orchestrator and Aggregator (COA)
Cloud Application Integrator (CAI)
Managed IaaS

Public Cloud Services (proprietary)

SaaS
PaaS
IaaS

Cloud Capabilities

cloud (NIST)
  

 

Portal/Self Service
Broad Network Access
Resource Pooling
Rapid Elasticity
Measured Service

Wel van toepassing

 

Niet van toepassing

T-Systems is onderdeel van Deutsche Telekom en richt zich met zo’n 37.900 medewerkers, verspreid over meer dan twintig landen, op zakelijke klanten in alle industrieën. In Nederland heeft T-Systems drie vestigingen, met het hoofdkantoor in Utrecht. T-Systems is een van Europa’s grootste managed cloud- en netwerk serviceproviders in de grootzakelijke markt. Veel bedrijven vertrouwen bijvoorbeeld hun SAP- en Microsoft-gedomineerde IT-landschappen toe aan T-Systems. Klanten van T-Systems in Nederland zijn onder andere Heineken, FrieslandCampina en Shell. Met haar managed multicloud services geeft T-Systems organisaties de flexibiliteit om gebruik te maken van verschillende clouddiensten en types.

Al meer dan 13 jaar ondersteunt T-Systems ondernemingen bij de overgang van een traditionele IT-infrastructuur naar flexibele cloudplatforms. Organisaties die cloudcomputing invoeren, doen dat volgens T-Systems het beste op een holistische manier. Daarbij wordt gekeken naar alle aspecten van de IT-dienstverlening. De huidige infrastructuur en applicaties worden onder de loep genomen, en ook de volwassenheid van de IT-organisatie en de bedrijfsprocessen.

In het begin van het cloudtijdperk leverde T-Systems hoofdzakelijk de eigen private cloudomgevingen. Dit is de laatste jaren sterk veranderd. Inmiddels wordt een breed palet aan public en hybrid clouddiensten geleverd. Zo kunnen klanten gebruikmaken van Microsoft Azure, vCloud of AWS maar ook van de door T-Systems ontwikkelde publieke cloud Open Telekom Cloud op basis van OpenStack. De managed multicloud dienstverlening gaat verder dan alleen Infrastructure-as-a-Service (IaaS).

Klanten kunnen ook gebruikmaken van verschillende cloudtypes, bijvoorbeeld twee of meer IaaS-oplossingen, een Agile PaaS-oplossing in combinatie met een SaaS-oplossing, zoals SAP SuccessFactors, Office 365 of Salesforce. Het resultaat is dat iedere applicatie, business proces of workload zijn werk doet op de best passende cloud. Vervolgens wordt dit geheel van clouddiensten stabiel en veilig gemanaged waarbij de optimalisatie van het gebruik en de controle over de cloudkosten niet wordt vergeten. Met de door T-Systems ontwikkelde Zero-Outage industriestandaard levert T-Systems een stabiele en veilige dienstverlening. T-Systems heeft onder meer moderne grote datacenters in Duitsland die voldoen aan hoge beveiligingseisen en de strengste Europese wetgeving met betrekking tot databescherming.

Om klanten op een verantwoorde en slimme manier naar de cloud te brengen heeft T-Systems een assessment en migratie methodiek ontwikkeld. Deze methodiek brengt het IT- en business-landschap van de klant in kaart, op basis waarvan vervolgens een gestructureerde cloudmigratie- en transformatie aanpak wordt uitgevoerd, die eveneens een overzicht geeft van de te verwachte kosten bij de verschillende cloudleveranciers.

De grotere ondernemingen waar T-Systems zich op richt, maken veelal gebruik van SAP. Om klanten meer schaalbaarheid in combinatie met een hoge stabiliteit te bieden, levert T-Systems al sinds 2005 managed services voor SAP op zijn Dynamic Cloud Platformen. Circa vijfhonderd bedrijven en meer dan 3,5 miljoen eindgebruikers maken van deze SAP-clouddienst gebruik. In de laatste jaren helpt T-Systems ook veel klanten naar SAP S/4 HANA te migreren. In 2018 werd T-Systems voor deze dienstverlening bekroond met de SAP EMEA Partner Excellence Award. Een recente portfolio innovatie is SAP-on-any-Cloud. Deze innovatieve clouddienstverlening geeft klanten flexibiliteit in het kiezen van de juiste cloudinfrastructuur voor hun SAP-omgeving. T-Systems neemt hierbij ook de verantwoordelijkheid over de service integratie en voorkomt hiermee een cloudvendor lock-in.

T-Systems realiseert allergrootste SAPcloudmigratie in Azië 

Zuellig Pharma is een internationale zorgdienstverlener, actief in 13 landen in Azië. Zuellig Pharma levert verschillende diensten, uiteenlopend van supply chain (distributie over meer dan 350.000 medische locaties) tot en met klinisch onderzoek en backoffice-services. Het bedrijf is, met meer dan 1000 klanten inclusief ’s werelds top 10 farmaceutische bedrijven, goed voor een jaaromzet van 12 miljard dollar. Binnen de organisatie is SAP – met 10.000 gebruikers – een van de belangrijkste kernsystemen. De bestaande omgeving was echter niet optimaal geïntegreerd, nam veel ruimte is beslag en kende hoge beheerkosten.

In het kader van de digitale transformatie kiest Zuellig Pharma waar mogelijk voor de publieke cloud. Hiervoor zijn in samenwerking met T-Systems in een periode van tien maanden alle gecentraliseerde SAP-systemen verplaatst naar het publieke cloudplatform van Microsoft Azure. Daarbij was het uiteraard de bedoeling dat de dagelijkse bedrijfsvoering niet te lijden zou hebben van de migratie. Dit is gerealiseerd door het toepassen van de Cloudifier-methode van T-Systems, waarbij de migratie zeer gestructureerd en gefaseerd wordt aangepakt. Die methode omvat een designfase (met zorgvuldige en uitgebreide analyses), een transformatiefase (inclusief vereenvoudiging van code en het zorgen voor security) en een operations-fase (beheer tegen lagere kosten, hogere beschikbaarheid en integratie en hogere security).

In de nieuwe situatie, waarbij SAP als een managed service wordt afgenomen, zijn de duizenden gebruikers nu in staat zelf systemen en applicaties toe te voegen aan de cloudomgeving. Nieuwe of aangepaste SAP-systemen kunnen binnen een half uur operationeel zijn. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld kiezen voor meer netwerkcapaciteit, van 1 tot 10 gigabyte. Het platform voorziet in 40 terabytes aan SAP HANA opslagcapaciteit. De beschikbaarheid van data blijft op het hoogste niveau dankzij de inzet van het zogeheten SUSE High Availability Clustering systeem. Dit zorgt voor automatische en realtime disaster recovery van zowel data als applicaties in de Microsoft Azure omgeving. Tevens is de onderliggende hardwarecapaciteit met bijbehorende dienstverlening verhuisd van de VS naar Singapore.

Aanvullende informatie

Technologie- en platformpartners o.a. T-Systems werkt met veel verschillende partners, waaronder Akamai, Aryaka, Cisco, Huawei, Informatica, Microsoft, SAP en VMware. Daarnaast heeft T-Systems een cloud-ecosysteem met meer dan 90 partners, waaronder Amazon Web Services en Red Hat.API Alle IaaS-oplossingen zijn uitgerust met standaard API’s. Gebruikers van de OpenStack gebaseerde public cloud offering DSI Intercloud en Open Telekom Cloud kunnen gebruik maken van de open API’s.
EU Data Control
Compliancy standaarden en richtlijnen ISO 9001, ISO 14001, ISO/IEC 27001, ISO/IEC 27017, ISO/IEC 27018, ISO 20000-1, OHSAS 18001, ISO/IEC 22301
Locatie datacenter(s) o.a. Biere/Magdeburg (DE), München (DE), Frankfurt (DE), London (UK) en Barcelona (ES)
Aantal medewerkers Nederland: 370 - Global: 37.500
Cloud-ontwikkelcapaciteit: onbekend
Omzet 2017 Nederland: €170 mln. - Global: €6,9 mld.
Aandeel uit clouddiensten: onbekend
Sectoren T-Systems geeft aan in alle sectoren vertegenwoordigd te zijn
  Bekijk het profiel van T-Systems op Outsourcing Performance