T-Systems

Enterprise Cloud IT Services

Managed Cloud Services

Cloud Enabled Managed Service Provider (CEMSP)
Cloud Orchestrator and Aggregator (COA)
Cloud Application Integrator (CAI)
Managed IaaS

Public Cloud Services (proprietary)

SaaS
PaaS
IaaS

Cloud Capabilities

cloud (NIST)
  

 

Portal/Self Service
Broad Network Access
Resource Pooling
Rapid Elasticity
Measured Service

Wel van toepassing

 

Niet van toepassing

T-Systems is onderdeel van Deutsche Telekom en ondersteunt met zo’n 28.000 medewerkers wereldwijd klanten in hun digitale- en IT-transformatie en Cloud Management. Dat doet de IT-serviceprovider met geïntegreerde services op het gebied van Cloud & Infrastructure, Digital Enablement en op applicatievlak waarbij SAP een speerpunt is. T-Systems richt zich in Nederland hoofdzakelijk op industriële bedrijven, consumer goods producenten en bedrijven in de transport, logistiek en openbaar vervoer sector. In Nederland heeft T-Systems drie vestigingen, met zijn hoofdkantoor en innovatiecentrum in Utrecht. Klanten in Nederland zijn onder andere Heineken, Signify, ProRail, Schiphol en Shell.

Klanten kiezen T-Systems om de clouddiensten, hosting en SAP dienstverlening voor hun bedrijfskritsche processen. Om bedrijven te helpen in hun digitale transformatie realiseert en vereenvoudigt T-Systems de migratie van hun traditionele(legacy) IT-infrastructuur naar flexibele hybrid & multi-cloud services. Daarnaast helpt T-Systems bedrijven met het digitaliseren en optimaliseren van hun core processen zoals supply chain en ERP. Hiervoor werkt T-Systems nauw samen met haar klanten en partners zoals SAP, Siemens, VMWare, Microsoft, AWS en Google en haar eigen experts in onder andere Industrie 4.0. In Europa is T-Systems ICT marktleider voor de Automotive Industrie. Daarnaast is T-Systems medeverantwoordelijk voor de grote tolprojecten in Europa en levert het airportsolutions aan de grootste vliegvelden ter wereld, waaronder Schiphol.

De organisatie heeft zichzelf de afgelopen jaren getransformeerd van een traditionele outsourcer naar Managed Cloud Service Provider en enabler van digitale innovatie en nieuwe business modellen. Waar destijds de focus lag op Private Cloud, is het nu Public Cloud first waar mogelijk en hybrid of private cloud waar nodig. Om sneller en flexibeler te reageren is inmiddels het grootste deel van de medewerkers agile gecertificeerd en wordt volop ingezet op automated services.

Voor bedrijven die worstelen met hun verouderde IT-omgeving heeft T-Systems het Cloud Migration Framework ontwikkeld. Dit is een bewezen migratie toolkit gebaseerd op de best practices van T-Systems en de 6R cloud migratiestrategie standaard. Dit levert een grotendeels geautomatiseerde en gestandaardiseerde migratie naar de cloud op.

Ook profileert het Europees georiënteerde bedrijf zich nadrukkelijk met het thema data- en technologie soevereiniteit. T-Systems is een van de founding members van GAIA-X en ontwikkeld samen met Google de eerste Europese Sovereign Cloud.  Tevens levert het bedrijf ook een Europese public cloud gebaseerd op de openstack standaard: Open Telekom Cloud.

Om klanten te helpen met het versnellen van hun digitaliseringsambities gaat T-Systems zich de komende jaren nog nadrukkelijker richten op het realiseren van branche specifieke oplossingen met innovatieve technologische toepassingen op het gebied van AI, 5G, Edge Computing, Track & Trace en Industrial IoT. Het bedrijf gaat zich nadrukkelijker richten op het leveren van toegevoegde waarde door middel van innovatieve industrie toepassingen, internationale expertise gecombineerd met de stabiele (public)infrastuctuur- en SAP diensten waar ze al jaren op kan bouwen.

 

Schaalbaarheid voor grote logistieke dienstverlener

Een grote logistieke dienstverlener maakt sinds een aantal jaar gebruik van de diensten van T-Systems om haar bedrijfskritische infrastructuur te beheren. De organisatie besloot in 2017 om af te stappen van de combinatie van private cloud en on-premise IT en ontwikkelde een nieuwe IT-strategie gericht op de transformatie naar de publieke cloud. Hiermee wil de logistieke dienstverlener de zakelijke uitdagingen het hoofd bieden. Zo zijn er steeds meer digitale logistieke oplossingen nodig om bederfelijke goederen snel te leveren, werken steeds meer supply chains met IoT-oplossingen en zijn schaalbaarheidsvoordelen van de cloud onmisbaar geworden bij internationale handel. De organisatie maakte de keuze voor Microsoft Azure vanwege de brede internationale beschikbaarheid om zo optimale ondersteuning te bieden aan hun groeiambities. De in-house transformatie naar, en het beheer van de publieke cloud liep stroever dan aanvankelijk verwacht: er ontstonden problemen met licentiebeheer en het kostenplaatje liep flink op.  

Cloud native services en end-to-end cloud beheer 

Om bedrijfskritische systemen toch efficiënt en betrouwbaar over te zetten en te beheren, riep de logistieke groep de hulp in van T-Systems. T-Systems ondersteunt het bedrijf bij de digitaliseringsstrategie en de transformatie naar de publieke cloud. Daarbij implementeerde de provider een nieuwe, cloud-native service voor route optimalisatie volgens het DevOps principe. Terwijl de applicatie werd ontwikkeld voor de logistieke dienstverlener, ontwierp T-Systems het bijpassende besturings- en ontwikkelplatform voor Azure. T-Systems maakt gebruikt van de security die Azure biedt en vult dit waar nodig aan met eigen oplossingen voor end-to-end beheer van de publieke cloud. Om haar klanten zo breed mogelijk te kunnen assisteren, ambieert de logistieke dienstverlener met hulp van T-Systems een vlotte cloudmigratie: in 2025 moet 50 procent van de applicaties overgezet zijn naar de publieke cloud. In 2030 moet dit 80 procent zijn.  

Aanvullende informatie

Technologie- en platformpartners o.a. T-Systems heeft strategische global partnerships met onder andere Amazon Web Services, Google en Microsoft (Azure). Daarnaast zijn Cisco, SAP en VMware strategische partners. Andere partners zijn onder andere Citrix, Commvault, Computer Associates, Dell, EMC, Fortinet, HDS, HPE, Lenovo, Mendix, Mulesoft, Netapp, Oracle, Salesforce en ServiceNow,API T-Systems beschikt over verschillende API's voor het creëren, beheren, beveiligen en analyseren van cloud-omgevingen.
EU Data Control
Compliancy standaarden en richtlijnen ISO 9001, ISO 14001, ISO/IEC 27001, ISO/IEC 27017, ISO/IEC 27018, ISO 20000-1, ISO/IEC 22301, OHSAS 18001
Locatie datacenter(s) o.a. Amsterdam (NL), Biere/Magdeburg (DE), Frankfurt (DE), München (DE), Londen (UK), Barcelona (ES), Houston (VS), Sao Paulo (BR) en Singapore (ASIA)
Aantal medewerkers Global: 28.395
Nederland: 370
Cloud-ontwikkelcapaciteit: 3.000
Omzet 2020 Global: €4,2 mld.
Nederland: €165 mln.
Aandeel uit clouddiensten: niet gespecificeerd
Sectoren Financiële dienstverlening, Overheid/Publieke dienstverlening, Productie & Industrie, Retail, Transport & Logistiek
  Bekijk het profiel van T-Systems op de Giarte ITX Monitor Website