T-Systems

Enterprise Cloud IT Services

Managed Cloud Services

Cloud Enabled Managed Service Provider (CEMSP)
Cloud Orchestrator and Aggregator (COA)
Cloud Application Integrator (CAI)
Managed IaaS

Public Cloud Services (proprietary)

SaaS
PaaS
IaaS

Cloud Capabilities

cloud (NIST)
  

 

Portal/Self Service
Broad Network Access
Resource Pooling
Rapid Elasticity
Measured Service

Wel van toepassing

 

Niet van toepassing

T-Systems is onderdeel van Deutsche Telekom en richt zich met zo’n 50.000 medewerkers, verspreid over meer dan 20 landen, op zakelijke klanten in alle industrieën. T-Systems is een van Europa’s grootste cloudserviceproviders in de grootzakelijke markt. Zo heeft het bedrijf ervaring met SAP- en Microsoft–gedomineerde IT-landschappen en beschikt het sinds kort over een publiek cloudplatform, de Open Telekom Cloud; een op OpenStack gebaseerd IaaS-platform. In Nederland heeft T-Systems drie vestigingen, met het hoofdkantoor in Vianen.

Ruim tien jaar ondersteunt T-Systems ondernemingen bij de overgang van een traditionele IT-infrastructuur naar flexibele cloudplatforms. Organisaties die cloud computing invoeren, doen dat volgens T-Systems het beste op een holistische manier. Daarbij wordt gekeken naar alle aspecten van de IT-dienstverlening. Er wordt niet alleen rekening gehouden met de infrastructuur en applicaties, maar bijvoorbeeld ook met de volwassenheid van de bedrijfsprocessen.

De basis voor de private clouddiensten van T-Systems wordt gevormd door het Dynamic Cloud Platform (DCP). Dit platform is in hoge mate gestandaardiseerd en geautomatiseerd en dient als basis voor de verschillende IaaS-, PaaS- en SaaS-diensten. Het DCP is ondergebracht in alle datacenters van T-Systems. De dataverwerking kan zo worden toegewezen aan specifieke datacenters in Europa, de VS of Asia-Pacific. T-Systems heeft onder meer grote datacenters in Duitsland die voldoen aan hoge beveiligingseisen en strenge Duitse wetgeving met betrekking tot databescherming.

Met haar Dynamic Workplace levert T-Systems een schaalbaar werkplek-platform dat toegang biedt tot talloze SaaS-applicaties en, indien gewenst, ook tot geselecteerde legacy-applicaties. Data wordt veilig centraal opgeslagen en applicaties worden centraal beheerd, zodat deze altijd up-todate zijn. Dynamic Workplace biedt een selfservice portal, zodat een nieuwe werkplek of functionaliteit snel en eenvoudig toegekend kan worden. Het platform maakt mobiel gebruik en ‘bring your own device’ mogelijk.

De grotere ondernemingen waar T-Systems zich op richt maken veelal gebruik van SAP. Deze doelgroep wordt bediend met Dynamic Services voor SAP, waarmee een schaalbare SAP-omgeving wordt geboden. Circa vijfhonderd bedrijven en meer dan 3,5 miljoen eindgebruikers maken van deze SAP-clouddienst gebruik. In het verlengde hiervan ligt Dynamic Services voor SAP HANA, bedoeld voor de verwerking van big data in de cloud. Klanten van T-Systems in Nederland zijn onder andere Heineken en Shell.

Lift in de cloud
Lift- en roltrapleverancier Kone heeft zijn wereldwijde ERP-systemen geconsolideerd in één centraal SAP-systeem dat gehost wordt vanuit de SAP-cloud bij T-Systems. Alle werkmaatschappijen in Europa, Azië en Noord-Amerika maken gebruik van de cloud die gehost wordt in datacenters nabij München. Deze consolidatie en migratie leidt tot vereenvoudigde ontwikkeling, onderhoud en gebruik. Nieuwe extensies en bedrijfsbrede projecten kunnen vanuit de centrale SAP-cloud sneller centraal worden doorgevoerd.

Aanvullende informatie

Technologie- en platformpartners o.a. Microsoft Azure, Office 365, OpenStack, VMware, EMC, Cisco, Salesforce, Oracle, SAP, Red Hat, SugarCRM, Informatica, Huawei
API Alle IaaS-oplossingen zijn uitgerust met standaard API’s. Gebruikers van de OpenStack gebaseerde public cloud offering DSI Intercloud en Open Telekom Cloud kunnen gebruik maken van de open API’s.
EU Data Control
Compliancy standaarden en richtlijnen ISO 27001, ISO 9001, ISAE 3402/SOC1 (T-Systems International), ISO 2000, ISO 14001, OHSAS 18001
Locatie datacenter(s) o.a. Biere/Magdeburg (DE), München (DE), Frankfurt (DE), London (UK) en Barcelona (ES)
Aantal medewerkers Nederland: 530 - Global: 47.800
Cloud-ontwikkelcapaciteit: 1.330 FTE (met name in Duitsland)
Omzet FY2014 Nederland: € 365 mln. - Global: € 8,6 mld.
Aandeel uit clouddiensten: onbekend
Sectoren T-Systems geeft aan in alle sectoren vertegenwoordigd te zijn
  Bekijk het profiel van T-Systems op Outsourcing Performance