T-Systems

Enterprise Cloud IT Services

Managed Cloud Services

Cloud Enabled Managed Service Provider (CEMSP)
Cloud Orchestrator and Aggregator (COA)
Cloud Application Integrator (CAI)
Managed IaaS

Public Cloud Services (proprietary)

SaaS
PaaS
IaaS

Cloud Capabilities

cloud (NIST)
  

 

Portal/Self Service
Broad Network Access
Resource Pooling
Rapid Elasticity
Measured Service

Wel van toepassing

 

Niet van toepassing

T-Systems is onderdeel van Deutsche Telekom en richt zich met zo’n 37.900 medewerkers, verspreid over meer dan twintig landen, op zakelijke klanten in alle industrieën. In Nederland heeft T-Systems drie vestigingen, met het hoofdkantoor in Vianen. T-Systems is een van Europa’s grootste managed cloud- en netwerk serviceproviders in de grootzakelijke markt. Veel bedrijven vertrouwen bijvoorbeeld hun SAP- en Microsoft-gedomineerde IT-landschappen toe aan T-Systems. Klanten van T-Systems in Nederland zijn onder andere Heineken, FrieslandCampina en Shell. Met haar managed multicloud services geeft T-Systems organisaties de flexibiliteit om gebruik te maken van verschillende clouddiensten en types.

Al meer dan 13 jaar ondersteunt T-Systems ondernemingen bij de overgang van een traditionele IT-infrastructuur naar flexibele cloudplatforms. Organisaties die cloud computing invoeren, doen dat volgens T-Systems het beste op een holistische manier. Daarbij wordt gekeken naar alle aspecten van de IT-dienstverlening. De huidige infrastructuur en applicaties worden onder de loep genomen, en ook de volwassenheid van de IT-organisatie en de bedrijfsprocessen.

In het begin van het cloud-tijdperk leverde T-Systems hoofdzakelijk de eigen private cloudomgevingen. Dit is de laatste jaren sterk veranderd. Inmiddels wordt een breed palet aan public en hybrid clouddiensten geleverd. Zo kunnen klanten gebruik maken van de door T-Systems ontwikkelde publieke cloud Open Telekom Cloud op basis van OpenStack, maar ook van Microsoft Azure, vCloud of AWS. De managed multicloud dienstverlening gaat verder dan alleen Infrastructure-as-a-Service (IaaS).

Klanten kunnen ook gebruik maken van verschillende cloudtypes, bijvoorbeeld twee of meer IaaS-oplossingen, een Agile PaaS-oplossing in combinatie met een SaaS-oplossing, zoals SAP SuccessFactors, Office 365 of Salesforce. Het resultaat is dat iedere applicatie, business proces of workload zijn werk doet op de best passende cloud. Vervolgens wordt dit geheel van clouddiensten stabiel en veilig gemanaged met onder andere ServiceNow. Met de door T-Systems ontwikkelde Zero-Outage industrie standaard levert T-Systems een stabiele en veilige dienstverlening. T-Systems heeft onder meer moderne grote datacenters in Duitsland die voldoen aan hoge beveiligingseisen en de strengste Europese wetgeving met betrekking tot databescherming.

Om klanten op een verantwoorde en slimme manier naar de cloud te brengen heeft T-Systems de Cloudifier methodiek ontwikkeld. Deze methodiek brengt het IT- en business-landschap van de klant in kaart, op basis waarvan vervolgens een gestructureerde cloudmigratie- en transformatie aanpak wordt uitgevoerd.

De grotere ondernemingen waar T-Systems zich op richt, maken veelal gebruik van SAP. Om klanten meer schaalbaarheid in combinatie met een hoge stabiliteit te bieden, levert T-Systems al sinds 2005 managed services voor SAP op zijn Dynamic Cloud Platformen. Circa vijfhonderd bedrijven en meer dan 3,5 miljoen eindgebruikers maken van deze SAP-clouddienst gebruik. In de laatste jaren helpt T-Systems ook veel klanten naar SAP (S/4) HANA te migreren. Recent won T-Systems voor deze dienstverlening de SAP EMEA Partner Excellence Award 2018. Een recente portfolio innovatie is SAP-on-any-Cloud. Deze innovatieve cloud dienstverlening geeft klanten flexibiliteit in het kiezen van de juiste cloudinfrastructuur voor hun SAP-omgeving. T-Systems neemt hierbij ook de verantwoordelijkheid over de service integratie en voorkomt hiermee een cloudvendor lock-in.

 

Grootschalig datacenterconsolidatie-programma

Shell, de op een na grootste olie- en gasonderneming ter wereld met meer dan 92.000 medewerkers, is in de kern sterk afhankelijk van technologie en innovatie. Stabiele IT-diensten vormen een randvoorwaarde voor vrijwel alle dagelijkse operaties. Deutsche Telekom is al negen jaar de wereldwijde datacenterpartner van Shell, die onder meer gevestigd zijn in München, Houston, Cyberjaya (Maleisië) en Amsterdam. Op die laatstgenoemde locatie heft Shell een grootschalig datacenterconsolidatie-programma doorgevoerd, als eerste stap richting een nieuw platform gericht op Dynamic Computing Services (DCS). De consolidatie omvatte de migratie van 12.000 Terabytes aan bedrijfsgegevens, verspreid over 6.500 servers, opslagapparatuur, netwerktoepassingen en andere hardware. Er werd 1.500 kilometer aan nieuwe kabels gelegd.

De eis van Shell aan T-Systems was helder: geen ingeplande onderbrekingen en geen verstoringen tijdens de verhuizing, want de omgeving die onder handen werd genomen omvatte tevens 120 mission critical databases en applicaties. De energievoorziening was een speciaal punt van aandacht: gedurende enige tijd was de omvang van de infrastructuur verdubbeld. De totale migratie van de ene ruimte naar de andere duurde ruim 18 maanden en werd afgerond in de zomer van 2017. Het consolidatie- en moderniseringsprogramma biedt Shell twee belangrijke voordelen. Op de eerste plaats werden de kosten sterk teruggedrongen. Op de tweede plaats beschikt Shell nu over een toekomstbestendige IT-infrastructuur.

Aanvullende informatie

Technologie- en platformpartners o.a. Cisco, Dell EMC, Huawei, Informatica, Microsoft Azure, Office 365, OpenStack, Oracle, Red Hat, Salesforce, SAP, SugarCRM, VMware
API Alle IaaS-oplossingen zijn uitgerust met standaard API’s. Gebruikers van de OpenStack gebaseerde public cloud offering DSI Intercloud en Open Telekom Cloud kunnen gebruik maken van de open API’s.
EU Data Control
Compliancy standaarden en richtlijnen ISO 27001, ISO 9001, ISAE 3402/SOC1 (T-Systems International), ISO 2000, ISO 14001, OHSAS 18001
Locatie datacenter(s) o.a. Biere/Magdeburg (DE), München (DE), Frankfurt (DE), London (UK) en Barcelona (ES)
Aantal medewerkers Nederland: 411 - Global: 38000
Cloud-ontwikkelcapaciteit: onbekend
Omzet 2017 Nederland: €171,9 mln. - Global: €6,9 mld.
Aandeel uit clouddiensten: onbekend
Sectoren T-Systems geeft aan in alle sectoren vertegenwoordigd te zijn
  Bekijk het profiel van T-Systems op Outsourcing Performance