Telindus

Enterprise Cloud IT Services

Managed Cloud Services

Cloud Enabled Managed Service Provider (CEMSP)
Cloud Orchestrator and Aggregator (COA)
Cloud Application Integrator (CAI)
Managed IaaS

Public Cloud Services (proprietary)

SaaS
PaaS
IaaS

Cloud Capabilities

cloud (NIST)
  

 

Portal/Self Service
Broad Network Access
Resource Pooling
Rapid Elasticity
Measured Service

Wel van toepassing

 

Niet van toepassing

Telindus is een onafhankelijk specialist op het gebied van access, datacenter, connectivity, security en cloud en services. Het bedrijf is onderdeel van Proximus (telecommunicatie- en ICT-bedrijf met activiteiten in België en op internationale markten), dat diensten verstrekt aan consumenten, bedrijven en de publieke sector. Telindus richt zich op het bouwen, onderhouden en beheren van end-to-end infrastructuuroplossingen. Om in kaart te brengen hoe en of cloud helpt om de bedrijfsdoelstellingen te behalen tot en met daadwerkelijk inzet van cloud, biedt Telindus een gefaseerde ‘Cloud Enablement’-aanpak. Met deze aanpak, die uit onderdelen zoals Cloud Advisor, Cloud Designer, Cloud Builder, Cloud Manager en Cloud Shaper bestaat, helpt Telindus de IT-organisatie te transformeren naar IT-as-a-Service. De Telindus IaaS-infrastructuur helpt IT-afdelingen sneller en flexibeler op de business te reageren, terwijl tegelijkertijd de complexiteit en beheerlast afnemen. De public IaaS-propositie wordt aangeboden vanuit Proximus.

Belangrijke eerste stap hierbij is het Cloud Advisor Assessment. Dit assessment bestaat uit vragenlijsten, workshops en interviews met vertegenwoordigers van de IT-afdeling, de directie en de business. Doel is om binnen een periode van twee weken te komen tot een onafhankelijk advies voor een individuele cloudstrategie. Het gaat hierbij veelal om hybride cloudoplossingen waar maatwerk geleverd wordt voor klanten uit het topsegment van het Nederlandse bedrijfsleven.

Telindus brengt het applicatielandschap van zijn klanten in kaart door middel van Real Time Analytics. Op basis van deze analytics kan vervolgens een weloverwogen besluit worden genomen om deze applicaties onder te brengen in de cloud. Keuzes rondom lift & shift, refactoring, zoeken naar alternatieven et cetera kunnen op basis van deze informatie worden genomen.

Na het in kaart brengen van applicatielandschap kan een eenduidige hybride infrastructuur vervolgens geautomatiseerd en georchestreerd worden ingericht en bestuurd. Met een ‘druk op de knop’ kan een applicatie worden uitgerold in de hybride cloudomgeving. Op het moment dat dit voor elkaar is, kan Telindus applicatie performance managent aanbrengen en de systemen inrichten op basis waarvan assurance kan worden geboden. Beheer wordt aangeboden middels een standaard portfolio dat loopt van break-fix, monitoring, technisch tot en met operationeel beheer.
Telindus stelt vanuit haar rol als system integrator te beschikken over goede kennis rondom (legacy) datacenters en de noodzaak om deze te transformeren door gebruik te maken van cloud functionaliteit en daarmee de complexiteit te verkleinen. Telindus maakt hierbij gebruik van automation en orchestration capabilities. Bij inzet van de hybride cloud maakt Telindus gebruik van kennis en kunde op het vlak van zowel Amazon AWS als Microsoft Azure.

 

EEN EIGEN INFRALAB

Hogeschool Windesheim in Zwolle stoomt met de hbo-opleiding ICT een nieuwe generatie IT-professionals klaar voor de arbeidsmarkt. Voor de praktijkopdrachten hebben de studenten vaak servers en netwerken nodig. In het verleden stemden studenten aan het begin van een semester met de docent af wat ze voor hun opdrachten nodig hadden aan infrastructuur. De docent gaf deze behoeften vervolgens door aan de IT-beheerder, die de individuele omgeving klaarzette – maar deze aan het eind van het semester ook weer moest afbreken: tijdrovende processen. Telindus heeft daarom een nieuwe private cloudomgeving ontworpen, gebouwd en in beheer genomen. Nu kan de student aan het begin van het semester inloggen op een cloudmanagement portal (genaamd Skylab) en aanklikken wat hij nodig heeft voor zijn infrastructuurproeftuin. Hiermee heeft iedere student een eigen software-gedefinieerde set met servers, storage, netwerkcommunicatie en securitytools. De infrastructuurprojecten van studenten blijven maximaal 160 dagen staan, zodat studenten worden uitgedaagd om bij nieuwe opdrachten from scratch te beginnen. Docenten kunnen op afstand meekijken en ondersteunen. Skylab is volledig afgesloten van de verdere IT-infrastructuur van de instelling. Hiermee is voor Windesheim een realistische, virtuele, veilige en snelle lab-omgeving gerealiseerd met een lagere beheerlast, die goed aansluit op de praktijk.

Aanvullende informatie

Technologie- en platformpartners o.a. Amazon Web Services, CA Technologies, Ciena, Cisco, CommVault, CyberArk, Dell EMC, Equinix, Eurofiber, ExtraHop Networks, F5 Networks,
Fortinet, Gemalto, Infinera, Juniper, Microsoft Azure, NetApp, Nutanix,
Palo Alto, Rapid7, Splunk, VMware, WhiteHat Security
API Telindus ITaaS is opgebouwd uit componenten voorzien van RESTfull API
EU Data Control
Compliancy standaarden en richtlijnen ISO 27001, ISO 9001, ISO 14001, ISAE 3402/SOC 1
Locatie datacenter(s) o.a. Nederland, België en Luxemburg
Aantal medewerkers Nederland: 210 - Global: 13.500
Cloud ontwikkelcapaciteit: onbekend
Omzet 2017 Nederland: 103 mln. EUR
Global: 5,8 mld. EUR
Percentage uit clouddiensten: onbekend
Sectoren Telindus geeft aan in alle sectoren actief te zijn
  Bekijk het profiel van Telindus op de Giarte ITX Monitor Website