Valid

Enterprise Cloud IT Services

Managed Cloud Services

Cloud Enabled Managed Service Provider (CEMSP)
Cloud Orchestrator and Aggregator (COA)
Cloud Application Integrator (CAI)
Managed IaaS

Public Cloud Services (proprietary)

SaaS
PaaS
IaaS

Cloud Capabilities

cloud (NIST)
  

 

Portal/Self Service
Broad Network Access
Resource Pooling
Rapid Elasticity
Measured Service

Wel van toepassing

 

Niet van toepassing

Valid, in 1999 in Limburg gestart met een aantal grote regionale opdrachtgevers, is doorgegroeid tot een IT-serviceprovider actief in het zuiden van Nederland en de Randstad. Valid is actief met consultancy en managed services. Het bedrijf bedient overwegend mid-size ondernemingen, zowel in de regio als in heel Nederland, met IT-infrastructuren, business applications en business intelligenceoplossingen. Valid ICT Infrastructures is gericht op ICT-infrastructuur en Valid Business-IT Solutions richt zich op applicaties, project- en quality management. Valid beperkt zich niet tot de aanleg van technische infrastructuur, maar biedt zijn diensten aan in de vorm van IaaS en SaaS – onder meer met Microsoft – en met maatwerk-applicatieontwikkeling.

Thema’s die bij Valid op de agenda staan, zijn de moderne werkplek, collaboration, security en de combinatie van big data & business analytics. De businesscase en belangen van de klant staan altijd voorop en daarvan wordt de keuze van het delivery-model (on-premise, cloud of hybride) afgeleid. Valid ondersteunt zijn opdrachtgevers met consultancy, met de benodigde integratie, aggregatie en orkestratie, en met support bij het dagelijks gebruik. Security vormt een belangrijk onderdeel van Valids diensten. Als gevoelige data naar de cloud verhuist en kritische processen vanuit de cloud beheerd worden, dan moeten vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit gegarandeerd zijn.

Van oudsher heeft Valid veel opdrachtgevers in de industrie, met name in de chemie. Dat is later uitgebreid met de sectoren high-tech industrie, finance en zakelijke dienstverlening. Valid begrijpt de rol die ICT binnen de bedrijfsprocessen in deze sectoren speelt en kan hierin adviseren en oplossingen realiseren. Valid is vertrouwd met vraagstukken rondom requirements management, procesoptimalisatie, quality assurance en testing. Daarbij kan geavanceerde tooling ingezet worden.

Valid is ook betrokken bij projecten op het gebied van predictive maintenance. Machines, koelinstallaties en trucks zijn in toenemende mate voorzien van sensoren die data produceren waarmee storingen en uitval tijdig gesignaleerd en vaak zelfs voorkomen kunnen worden. Valid assisteert bij het verzamelen, opslaan en verwerken van die data tot bruikbare informatie.

Eén van de referenties van Valid is Koenen & Co, een zakelijke adviesverlener die ondernemers bij boekhouding en belastingzaken assisteert. Koenen & Co heeft zijn ICT-infrastructuur voor vijf jaar ondergebracht in Valids private cloud, waar de klantkennis goed beveiligd is. Naast het IaaS-platform maakt Koenen & Co ook gebruik van SaaS-oplossingen via Valid. Een andere referentie is Alfa Accountants waar Valid voorziet in de behoefte aan business continuity. Alfa Accountants heeft gekozen voor een schaalbare oplossing in de vorm van een hybride infrastructuur die deels draait in Valids private cloud. Valid beheert het datacenter waar toepassingen gehost worden, die gebruikt worden door een groep van 750 medewerkers.

Fabrieksinstallaties
Een opdrachtgever uit het industriële domein is Sitech, een voormalig onderdeel van DSM dat ontvlochten en verzelfstandigd moest worden. Sitech verzorgt het beheer, het onderhoud en de beveiliging van fabrieksinstallaties in de procesindustrie. Valid is de partner van Sitech bij het inrichten en beheren van de nieuwe werkplekinfrastructuur voor 2.200 gebruikers en de bijbehorende applicatie-servers, in een managed service-opzet.

Aanvullende informatie

Technologie- en platformpartners o.a. Microsoft Azure, Office 365, VMware, Cisco, Hewlett Packard Enterprise, NetApp, Veeam, Palo Alto Networks, Kaspersky Labs, Masergy, AppSense, Sharegate, Vodafone
API X
EU Data Control
Compliancy standaarden en richtlijnen ISO/IEC 27001, ISO 9001, ISAE 3402/SOC1, SOC 2, NEN 7510, ISO14001
Locatie datacenter(s) o.a. Eindhoven en Den Bosch
Aantal medewerkers Nederland: 300
Cloud-ontwikkelcapaciteit: 8 FTE
Omzet 2017 Nederland: 30,2 mln. EUR
Aandeel uit clouddiensten: 25%
Sectoren Financiële dienstverlening, Zakelijke dienstverlening, Productie & Industrie
  Bekijk het profiel van Valid op de Giarte ITX Monitor Website